Rodina Zoltánových byla například v úterý na houbách na Berounsku. „Za dvě a půl hodiny jsme měli dvě plné tašky a jeden vrchovatý košík hub. Opravdu rostou! Největší hřib měl průměr 16cm a největší bedla měla průměr 22cm a výšku 46cm,“ pochvalují si svůj úlovek.

Ještě větší hřib našla čtenářka Blesk.cz Lenka Cetková na Sedlčansku. Její „kořist“ měla průměr klobouku 28 cm a vážila skoro 1 kilogram!

Fotogalerie
12 fotografií

Její rekord ale překonal další čtenář Jakub Mazuch. Ten našel na Kolínsku hned dva kapitální praváky: „První hřib vážil 1,35 kg a měřil 21cm ×18cm. Druhý měl „jenom“ 1,10 kg a měřil 20cm × 17cm,“ popisuje svůj úlovek.

Spousta hořčáků, ale na houbový guláš bylo!

Vaší houbařskou fotogalerií na Blesk.cz jste nám udělali opravdu chutě,“ píše čtenářka Simona. „Tak jsme se vydali také na "pár" hub do lesa. Našli jsme spoustu podhříbků. Většina hřibů, co jsme našli. byly ale hořčáky. Ale i tak si  myslím, že po probrání nalezených  hub na smaženici a houbový guláš bude,“ dodává.

VÝZVA: Pochlubte se i vy svými houbařskými úlovky! Co, kde a kdy se vám podařilo najít pište na adresu online@blesk.cz s heslem Houby. Nezapomeňte přiložit fotografii vašich trofejí.620574:gallery:true:true