Štěňata z neplánovaného krytí se vůbec nelíbila majiteli chovné fenky Miki Bořku Zdařilovi. Ten neváhal a svého synovce a Kazanova pána Pavla Skalu zažaloval! To, že si obyčejný vesnický vořech užil s čistokrevnou psí krasavicí, teď musí řešit soud.

Majitel feny chce 10 tisíc!

A proč? Zdařil má chovnou stanici českých fousků. Štěňata prodává za 7 tisíc korun. Svou fenu Miki, celým jménem Miki z Jedličáku nechal nejdřív nakrýt psem Lesanem z Hlošku a těšil se na čistokrevná štěňátka.

Kazan ale hned den poté hárající fenu obskočil také. Fence se narodilo devět štěňátek. Tátou pěti z nich je čistokrevný Lesan. „Genetické testy to potvrdily,“ tvrdí Zbořil. Otcem zbylých čtyř štěňátek je ale zřejmě ovčák-výtržník Kazan.

Nečistokrevná štěňata? Utratit!

Majitel Miki Zdařil zvolil opravdu radikální řešení, které je mnoha z nás pejskařů pořádně 'proti srsti' „Kazanova štěňata jsem nechal utratit. Kříženci českého fouska a vlčáka jsou kousaví a mohli by někomu ublížit,“ řekl nám Zbořil.

Teď navíc požaduje peníze za utracení štěňátek, za veterinární zákroky a genetické testy. „Pavel je můj synovec, proto nechci více peněz,“ dodal Zbořil. „Je to hrozné kvůli takovému nesmyslu jít k soudu. Strýc chtěl nejdříve 70 tisíc Kč, potom to snížil na 10 tisíc,“ kroutí hlavou Skala.

nejPes 2010
Autor: Blesk.cz

Vstup do diskuse
Autor: Blesk.cz

Fotogalerie
4 fotografie