Evinahk: Je mi špatně z fanatických chovatelů, kterým stejně jde jen o prachy za chov. S láskou ke zvířatům tohle nemá nic společného. Ten majitel ty kříženečky mohl dát někomu zdarma a nemusel mít vydání za utracení.

Missery: I poškozený je za svého psa zodpovědný! Majitel feny v době hárání má dodržovat zvýšená bezpečnostní opatření, zvlášť, když fenu kryl! Zodpovědný chovatel jí nenechá několik dní jen tak bez dozoru pobíhat ani na svém pozemku! Utratit zvíře, pokud není nemocné, je to poslední. Spousta lidí nemá fin. prostředky na koupi čistokrevného a jistě by někomu ta štěňata udělala radost.

Bersimalinecka: Chovatel by si měl fenku pohlídat. Pes si najde čubu i přes dvě vesnice.Stačí když mu odtamtud přinese vítr 'jasný signál'.


Štěňata tohoto psa nechal majitel nakryté feny utratit. Jeho majitele navíc žene k soudu.
Autor: Zbyněk Schnapka

Štěňata tohoto psa nechal majitel nakryté feny utratit. Jeho majitele navíc žene k soudu.


Objevily se ale i hlasy, které se majitele fenky Miki Bořka Zdařila zastávají. Na utracení nečistokrevných štěňat měl podle reakcí některých čtenářů plné právo a majitel psa si zaslouží trest. Zde jsou aspoń dvě z nich.

3 dots: Chovatel nedbá jenom na exteriér, ale i upevňování povahových znaků. Správně. Měl štěňátka darovat? Není nutno za všech okolností rozšiřovat základnu "vořechů" - byla to jeho volba a měl na ní právo. Mimochodem, kdyby nějaký dospělý a "kousavý" potomek vyjel později po člověku, strhne se zde tradiční diskuze "zlikvidujte všechny psy".

Čert: Mám shodou okolností psa a to velmi velkého a silného. Momentálně ve vesnici hárá několik fen, ale nedovedu si představit, že by mi ten můj z výběhu utekl a některou proti vůli jejího majitele pokryl. To se prostě stát nesmí a je to plně moje zodpovědnost.

nejPes 2010
Autor: Blesk.cz

Vstup do diskuse
Autor: Blesk.cz