Pes má otřes mozku, teploty a dvě velké rány, které hnisají. Mezi sousedy se šíří fáma, že psa chtěli zabít pro maso či dokonce pro kůži.Na psa nějaký surovec zaútočil v noci tupým předmětem. „Strašně nás to ranilo. Je to náš miláček. Takového psa snad musí mít rád každý. Na noc jsme ho dávali do kotce na oploceném pozemku. Někdo musel číhat. Manžel opomenul na noc zacvaknout zámek na bráně,“ konstatovala chovatelka psa Eliška Chromčáková (48).

Pachatele pak manžel zřejmě vyrušil, když šel v půl páté ráno přiložit do kotle a rozsvítil. Ráno pak našel Tobiase ležet téměř bez života. Byl to šok. Nemohl se postavit na nohy. Mysleli jsme, že o něho přijdeme,“ líčila sklíčeně chovatelka.

Maskotem této hospůdky je Tobias už rok. Vadil někomu? Měl snad na něj někdo chuť?
Autor: Slávka Červená

Pes se stal s jistotou obětí člověka

Veterinář má za to, že psovi jednoznačně ublížil člověk. Tobias utrpěl otřes mozku a bral antibiotika, protože mu rány hnisaly. „Všeobecně se ví, že v obci i okolí se psi pojídají. V hospodě co chvíli na Tobiasovu adresu někdo řekl – je to mladé, pěkné na pekáč,“ pokračovala.

Policie zatím nikoho nevypátrala. Mezi obyvateli se šíří fáma, že v kraji zabíjí vybrané psy mafi e, která obchoduje s psími kůžemi. To překvapilo starostu Josefa Daňka. „Občas se pes ztratí, vyhlašujeme to rozhlasem. Někdy se najde.

O tom, že by je někdo jedl či stahoval z kůže, nevím,“ řekl. „Tobias se pořád bojí. Už ho nemůžeme nechávat venku, musíme být ostražití místo něj,“ dodala Chromčáková.

Vstup do diskuse
Autor: Blesk.cz