Pejsek z Litvy: Než ho hodili z mostu, vrtěl ocáskem...

522669:gallery:true:true

Snad nejvíc dopálil čtenáře nejPsa otřesný případ z Litvy, kde mladý muž pro zábavu hodil malého voříška z mostu. U tohoto ‘hrdinského‘ kousku se navíc nechal natáčet svými kamarády a video umístil na internetu.

"Tak teď jsem doběla. Takoví bastardi jako tenhle zaslouží jediné - umučit hodně pomalu a hodně bolestivě. Tihle 'lidé' nemají na světe co pohledávat," píše čtenář s přezdívkou "b2stealth".

I mnoho dalších čtenářů by bezcitnému tyranovi přálo prožít si to samé, co způsobil nevinnému pejskovi. "Koukla jsem se na video a je to odporné, já bych takové hajzly vyloženě mučila a pak je vyhodila z daleko větší výšky a ať co nejvíc trpí. Ten pejsek chudinka za nic nemohl, ať je mu v nebíčku hezky a toho vola straší denodenně a až do smrti," píše Isak.

"Sžírající pocit bezmocnosti. Miluju psy, sama mám čtyři, a starám se o dalších 11. Jak ten pejsek zavrtěl ocáskem, nevinně, protože prostě od člověka nic podobnýho nečeká. To jsem normálně měla co dělat, abych se nerozbrečela. A slzy se snaží hrnout ven kdykoliv si na to jeho zavrtění vzpomenu. Fakt netuším, jaký trest by byl dostatečný na to, abych cítila aspoň nějaký zadostiučinění," dodává čtenářka s přezdívkou "av8shun".

Dobráka Tobiase málem umlátili k smrti

Eliška Chromčáková s Tobiasem (1). Od té doby, co ho zmlátili, nemá pes žádnou jiskru a většinou jen polehává.
Autor: Slávka Červená

Na dobráckého Bernského salašnického psa Tobiasovi manželů Chromčákových ze Vsetínska kdosi v noci surově zaútočil na zahradě u domu. Kdyby ho Tobiasovi páníčci náhodou nevyrušili, umlátil by ho k smrti. Pravděpodobně ho chtěli zabít kvůli masu, nebo dokonce kožichu. Od incidentu je nešťastný roční pejsek skleslý a apatický. Jakoby stále nemohl pochopit, jak mu tohle lidé mohli udělat.

"Zrovna takového psa máme doma, proto nemohu pochopit, že je někdo schopný něco takového udělat! Stejný trest patří tomu, kdo ublíží zvířeti," píše čtenářka Najka.

"Tihle berňáci jsou hrozně velký, hrozně krásní a - hrozně hodní. Ideální k dětem. V sousedství jeden bydlí, je to takový obecní prostitut, mazlí se s každým. Skvělý pes," píše o Bernských salašnických psech čtenář s přezdívkou Řezáček.

Příčinou podobných případů jsou jistě i příliš 'měkké' zákony, které zvířata dostatečně nechrání. Na tom se u všech případů mnoho čtenářů shoduje. "Je to kruté, co dokáží lidští tvorové za zvěrstva, nejenom na lidech, ale i na zvířatech. Zvíře cítí bolest jako člověk, podle toho by měly být tresty. Ale máme zákony tak pro legraci a to je smutné," komentuje to čtenářka Sabinečka.

George utrápil bezohledný majitel

Nešťastný George zemřel den a půl poté, co ho lidé z útulku odebrali majiteli.
Autor: Městský psí útulek Děčín

Další neuvěřitelná kauza byl tragický příběh křížence pitbulteriéra George, o kterém jsme vás informovali. George zemřel na otravu krve, podvyživený a utrápený, den poté, co ho lidé z děčínského útulku vysvobodili z kotce v České Kamenici.

"Normální člověk při pohledu na tohoto psa nevěří vlastním očím, že něco podobného může člověk, který se pasuje na pána tvorstva, udělat. Takové individuum tady nemá co dělat, ale ty tresty jsou tak nízké, že jsou spíš pro výsměch. Může být pán hrdý, že se mu povedla takováto věc," píše čtenářka Viktorinka.

"Tak tohle už překračuje opravdu všechny meze. Kdo vymyslel takovou blbost, že zvíře je věc, s kterou můžete zacházet jak se vám zlíbí. Je to přece živý tvor stejně jako člověk a můžu říci, že charakter jakéhokoliv zvířete je mnohdy tisíckrát lepší než ten lidský. Že se nestydíš, ty chudáku!," připojuje se čtenářka s přezdívkou "Blpetra".

Čtenářka Jarenka jde ještě dál - a není se co divit: "Toho majitele bych utýrala taky, zmetka jednoho..."

nejPes
Autor: Blesk.cz