Dobrovolní hasiči z Lazinova a Letovic ho odpoledne konečně odchytili poté, co ho na třetí pokus uspávací puškou znehybnil veterinář Luděk Voráč. Poprvé se jim vysmekl, podruhé však už byl lapen do sítě.

Video
Video se připravuje ...

Štěně německého ovčáka bylo zachráněno z rozmrzající přehrady po dlouhých třech dnech. Ondřej Požár

„Je tu od nedělního rána. Poprvé dostal nažrat v pondělí. Je to silný pes, vypadá dobře. Ale bojí se lidí. Nevíme, komu patří a předáme ho do útulku v Brně,“ řekl Blesku místostarosta Lazinova Miroslav Holas.

Fotogalerie
9 fotografií

Pod dvěma muži a psem se prolomil led

Dva muže ve středním věku a psa zachraňovali hasiči na rybníku zvaném Rychnovák na Sokolovsku. Ulomil se pod nimi led a všichni skončili v ledové vodě.

„Hasiči nejprve pomohli muži, který byl blíže u břehu. Vytáhli ho pomocí žebříku. S odřeninami ho pak předali do péče lékařů. Pro druhého tonoucího dojeli na nafukovacím člunu. Zachránili jsme i jeho pejska,“ popsala zásah mluvčí hasičů Alena Ryvolová.

Podle neoficiálního vyjádření spadl do vody nejprve muž se svým psem, který mu zřejmě na tenký led utekl. Na pomoc oběma pak přispěchal zachránce, pod kterým se led také prolomil. Naštěstí se všichni zranili jen lehce. „Pacienti byli podchlazení a potlučení,“ dodal mluvčí záchranky Lukáš Hutta.

Už je váš pejsek v soutěži nejPes 2010 o 50 000 korun? Ne? Pak neváhejte a přihlašte ho na www.nejpes.cz >>

nejPes
Autor: Blesk.cz