Krásnému německému ovčákovi Šarykovi poté, co ho dobrovolní hasiči z Lazinova a Letovic v úterý vpodvečer zachránili, štěstí přálo. Získal nový domov v rodině Jany Konopáčové (50) ze Sulíkova. Zhruba dvouletý nalezenec, který byl podle svědků na zamrzlé přehradě už od soboty, od ní dostal jméno Šaryk. To v psím kalendáři připadá na 23. března, kdy si ho Konopáčovi přivezli domů.

Šaryka jeho noví páníčci přihlásili do soutěže nejPes 2010! Podívejte se na jeho soutěžní profil

Tam už na něj čekal roční německý ovčák Argo. „Okamžitě se z nich stali kamarádi! Šaryk spal první noc na matraci v obýváku. Byl vyčerpaný. I dnes ještě polehává,“ řekla pro server nejPes paní Jana, která svého nového psího miláčka hned přihlásila do soutěže nejPes 2010.

Fotogalerie
5 fotografií

Původní majitel psa podle ní zjevně dobře krmil a cvičil, protože při venčení jí šel krásně u nohy, aniž by potřeboval obojek a vodítko. „Šaryk je dobře rostlý. To ho asi zachránilo, protože byl jen dehydrovaný a večer a v noci pil jenom vodu z misky. Dnes už ale normálně žral granule. A dopřál si i piškoty, kousek salámu a rohlík,“ usmívá se Konopáčová.

Šaryk nedávno utrpěl zle vypadající poranění na hrudníku. Veterinář Luděk Voráč, který se podílel na jeho záchraně, mu proto otevřenou ránu po odstranění staré trávy vyčistil a zasypal. A ve středu navečer mu zranění přijel do Sulíkova ošetřit.

Video
Video se připravuje ...

Krásný německý ovčák Šaryk získal nový domov. Ondřej Požár

nejPes
Autor: Blesk.cz