Sex obou psů nezůstal bez následků. Psí šlechtičně se narodila štěňátka. To se ale vůbec nelíbilo jejímu majiteli Bořku Zdařilovi a Kazanova pána Pavla Skalu zažaloval. Chtěl odškodné 10 tisíc korun. Dostal ale pouhých 4231 Kč.

Vinu za sex psů totiž nesou oba chovatelé. „Vlčák Kazan způsobil škodu. Ale majitel feny dobře věděl, že se psem Kazanem jsou problémy. Fenu si měl tedy sám dobře zabezpečit,“ uvedl soudce Kokožka.

Psí vzplanutí

O co vlastně šlo? Zdařil má chovnou stanici českých fousků. Fenu Miki z Jedličáku nechal připustit pejskem Lesanem z Hlošku a těšil se na čistokrevná štěňátka. Hned druhý den ale Kazan utekl na jeho zahradu a hárající fenu obšťastnil znovu.

Fence se narodilo devět štěňátek. Tátou pěti z nich je podle udělaných genetických testů čistokrevný Lesan z Hlošku a o čtyřech se Zdařil domníval, že patří Kazanovi. Tady se ale genetické testy neudělaly. Tyto pejsky pak nechal utratit. V částce 10 tisíc korun, kterou u soudu Zdařil žádal, byly mimo jiné zahrnuty i peníze za utracení štěňátek.

Nespokojenost na obou stranách

S rozsudkem není spokojená ani jedna strana. „Nebyl jediný důkaz, že otcem těch čtyř černých štěňátek byl můj Kazan. Poradím se s právníkem, jestli se odvolám,“ řekl Blesku Pavel Skala. „Spravedlnosti bylo učiněno zadost jen částečně. Nešlo mi o peníze, ale o spravedlnost. Vysouzenou částku dám na dobročinné účely,“ uvedl Bořek Zdařil.