Na mezinárodní výstavě Intercanis v Brně se 20. června odpoledne sešlo osm z devíti největších šampionů - vítězů kategorie soutěže. Vyhrát ale mohl jen jeden a naší porotu ve složení zpěvačka Ilona Csáková, psí psycholog Rudolf Desenský a zástupkyně brněnského psího útulku Interpespenzion Kateřina Štolpa, tak čekalo pořádně těžké rozhodnutí!

Fotogalerie
12 fotografií

Dvě disciplíny před očima poroty

Psí šampioni nejPsa 2010 a jejich páníčci se před porotou i početnými diváky na Intercanisu předvedli ve dvou disciplínách. První byla výstavní promenáda, při které si mohla porota psí krasavce pořádně prohlédnout.

Druhá disciplína byla připravena pro páníčky. Každý z nich si z klobouku vylosoval jednu záludnou vědomostní otázku z psího světa a pokusil se na ní odpovědět. Víte, kolik má pes zubů, nebo co je to handling? Pokud ne, nic si z toho nedělejte. I soutěžící se při jejich zodpovídání pořádně zapotili!

Po druhé disciplíně, následovala velká porada poroty. A bylo o čem se radit! Vždyť vítěz soutěže získá 50 000 korun. Zatímco soutěžící pejsci byli v naprosté pohodě a pozornost davů si zjevně užívali, atmosféra mezi soutěžícími by se v té chvíli dala krájet. Po chvíli se porotci domluvili a vzápětí se diváci i soutěžící dozvěděli jejich definitivní verdikt: nejPsem 2010 se stal Arnoštek!

Video
Video se připravuje ...

Soutěž nejPes 2010 vyvrcholila na superfinále v Brně. rvs

Příští rok budeme soutěžit znovu!

Pěkný černý příslušník vzácné psí rasy Alpský brakýř si ze svého velkého vítězství očividně nic nedělal. Zato jeho panička Kamila Hájíčková zářila štěstím. "Ze začátku jsem tomu vůbec nemohla uvěřit," řekla nám nadšená vítězka.

"Dneska jsem moc unavená, ale v pondělí musíme s rodinou to vítězství pořádně oslavit. A také musím promyslet, co Arnoštkovi koupím, je to přece náš šampion," pokračuje paní Hájíčková.

"O soutěži nejPes jsem se dozvěděla od kamarádky, která v ní s pejskem soutěžila už loni. Zkusila jsem se přihlásit a přestože jsem nám moc nadějí na vítězství nedávala, nakonec to vyšlo. Už teď jsem si jistá, že to příští rok zkusím zase," dodává sympatická blondýnka.

Soutěž nejPes 2010 tedy definitivně skončila a nám nezbývá, než poděkovat všem soutěžícím, kteří svého pejska do soutěže přihlásili. Přejeme všem páníčkům i jejich pejskům krásné pohodové léto a těšíme se na příští ročník soutěže.

50 nejkrásnějších pejsků a jejich paniček

50 nejkrásnějších pejsků a jejich paniček

FOTOGALERIE: Těm to spolu ale sluší! To je první věc, která napadne většinu lidí při pohledu na krásné pejsky a jejich stejně krásné paničky z kategorie…celý článek

50 nejkrásnějších bulíků soutěže nejPes 2010

50 nejkrásnějších bulíků soutěže nejPes 2010

FOTOGALERIE: Tak toto jsou ta obávaná bojová plemena... Z velké galerie soutěže nejPes 2010 jsme vybrali 50 fotografií pejsků plemen Bulteriér, Americký…celý článek

Soutěž nejPes 2010: Nejlepší akční fotografie psů

Soutěž nejPes 2010: Nejlepší akční fotografie psů

Tohle jsou fotografie, které potěší každého milovníka psů! I mezi nejlepšími přáteli člověka jsou totiž akční hrdinové. A ve 2. kole soutěže nejPes…celý článek