837212:gallery:true:true

Vezměte si takovou psí módu. Před dvaceti lety by se za psem navlečeným do oblečku asi každý otočil a poklepal si na čelo. Dnes už je to běžná záležitost. A víte, co v letošní sezoně frčí? Sportovní móda a námořnický styl!

Půjčovna psů

Některé útulky nabízejí možnost vypůjčit si zdarma jejich svěřence a vzít je na procházku. „Některým zájemcům půjčujeme pejska i na celý den,“ říká Renáta Kristková z Canis centra v Lanškrouně. Kdo si zvířata půjčuje? Ti, kteří zvíře z nějakého důvodu nemohou mít, nebo rodiny, které se teprve rozhodují, zda si ho pořídí.

Pes vám pomůže zhubnout a zabrání infarktu

Pes vám pomůže zhubnout a zabrání infarktu

Hodně lidí nechce psa jenom proto, že se bojí povinností, které by je čekaly. Ano, pejska je třeba pravidelně venčit, krmit, navštěvovat s ním veterináře.…celý článek

Zvířecí taxi

Že nevíte, o co jde? „Jedná se o přepravu zvířat,“ vykládá Vladimír Kössl z Animal Rescue z Českých Budějovic. „Vozíme zvířata třeba k veterináři nebo ho dovezeme novým páníčkům z útulku. Naše služby využívají lidé, kteří nemají vlastní vůz.“ Tato firma odváží k ošetření i zraněná zvířata po autonehodách. Ceny zvířecího taxíku za cestu po Budějovicích se pohybují kolem 300 Kč.

Psí hotely

Tahle ubytovací zařízení většinou praskají ve švech o prázdninách. „Ideální je objednat si termín v hotelu asi půl roku před plánovanou letní dovolenou,“ doporučuje Bohumila Molnárová z hotelu Agí v Klášterci u Vimperka. Ceny se pohybují od 150 do 250 Kč za den.

Psí školka

Nechcete nechávat celý den psa zavřeného v bytě? Dejte ho do školky. „Našimi klienty jsou jak velmi zaměstnaní lidé, kterým je líto nechat psa doma, tak i lidé, kteří chtějí svému mazlíčkovi třeba dvakrát za týden zpestřit život a poslat ho do společnosti jiných pejsků,“ vypráví Lenka Šetková z pražské školky Happy Dog. Jednorázový pobyt stojí 350 Kč, zvýhodněné jsou permanentky, například 10denní je za 2600 Kč.

Psí lázně

Na nedostatek klientů si vůbec nemůže stěžovat Lenka Vacková z Lázní a salonu pro psy v Nižboru. „Lidé chtějí mít doma čistého voňavého psa s upravenou srstí,“ říká. V lázních můžete psovi dopřát aromamasáže a koupele, bahenní zábal, renovaci barvy srsti i nabarvení drápků. Kolik za tyto služby utratíte? Aromakoupel stojí od 70 do 150 Kč, masáže pořídíte od 250 Kč. S velikostí psa roste i cena.

Tohle není chodící koberec, ale pes!

Tohle není chodící koberec, ale pes!

Zajímavý pohled skýtá snad největší a nejznámější přehlídka psů, která se v uplynulých dnech konala v americkém New Yorku.celý článek

Fotogalerie
1 fotografie