Psa si můžete vzít i z útulku. V pražské Troji nový majitel uhradí 350 Kč, což je příspěvek na kompletní očkování, odčervení a veterinární prohlídku. Za to, že dává zvířeti nový domov, je osvobozen na dva roky od poplatků za psa. V jiných útulcích zaplatíte za adopci přibližně od 100 do 500 Kč. Některé útulky (třeba v Liberci) vám psa dají úplně zadarmo.

Pes za stovku i sto tisíc

Štěně pořídíte za pár stovek i za staticíce korun.
Autor: nejPes 2011
Nejdražší jsou u nás vzácná plemena: komondor, chrt azavak či faraonský pes. Štěňata po špičkových rodičích mohou stát i kolem 100 tisíc korun. K levnějším rasám patří štěňata pražských krysaříků, pudlů, mopsů a jezevčíků.

Ty papírové pořídíte od 5 až 15 tisíc za kvalitní štěně. Od 15 tisíc výše zaplatíte za módní rasy psů (Jack Russel teriér čivava, jorkšír) a také za bernardýny, belgické ovčáky a dogy. Pejsky bez papírů pořídíte v řádech stokorun.852068:gallery:true:true

Štěněcí výbavička

Štěně stejně jako mimino potřebuje základní výbavičku. Slušný pelíšek, obojek, vodítko, náhubek a misku na vodu a žrádlo. Koupit mu také budete muset šampon, kartáč a ochranný postřik nebo obojek proti blechám a klíšťatům. To vás bude stát od dvou do šesti tisíc korun. Chcete-li mazlíčkovi dopřát ještě víc, můžete mu pořídit hračky, různé oblečky a podobně.

Návštěvy u veterináře

Štěně stejně jako mimino potřebuje základní výbavičku.
Autor: nejPes 2011
I když váš pes není nemocný, nevyhnete se nákladům za očkování a odčervení. Nejvíc vás bude stát očkování v prvním roce štěněte. To přijde včetně odčervení asi na tisíc korun. Za staršího psa počítejte výdaj tak 400 Kč ročně.

Poplatky od 30 korun do patnácti set

Poplatek za psa upravuje zákon a vyhláška obecního zastupitelstva. Přihlásit psa musí majitel do 15 dnů od jeho nabytí. Nejvyšší poplatky jsou v Praze. V centru majitelé za psa zaplatí ročně 1500 Kč, za každého dalšího ještě 2250 Kč. Za psa v rodinném domku je sazba nižší – 600 Kč a dalšího psa 900 Kč. V Přerově zaplatíte za psa 1000 Kč, v malé obci Moravany u Kyjova se platí 30 korun za psa a rok. Od poplatku jsou osvobozeni nevidomí, bezmocní a osoby s těžkým zdravotním postižením. Slevu mají také důchodci.

Psí luxus za tisíce: Kdo je tady vlastně pán?

Psí luxus za tisíce: Kdo je tady vlastně pán?

Máte někdy pocit, že svého pejska rozmazlujete? A má už na léto připravené sluneční brýle a plavky? Že ne? Pak tedy buďte klidní. I takové…celý článek

Na kolik vyjde první rok štěněte labradorského retrívra

  • Cena za štěně s PP:                                                           10 000 Kč
  • Stálá výbava (pelíšek, obojek proti parazitům, vodítko atd.):      3000 Kč
  • Výbava, kterou je třeba obnovovat (šampon, zubní pasta atd.):  1300 Kč
  • Krmivo:  12 000 Kč
  • Očkování, odčervení:                                                              1000 Kč
  • Poplatek za psa (v Přerově):                                                   1000 Kč
  • Celkem                                                                             28 300 Kč

Fotogalerie
3 fotografie