Alan nebojuje o vítězství, ale o to, aby konečně našel nového páníčka. V ústeckém Centru pro opuštěná zvířata už bydlí skoro dva roky. Jeho majitel těžce onemocněl a nemohl se o něj dále starat. „Jsem moc hodný, dobrácký dědula, bohužel mám špatné klouby. Hledám malou bezbariérovou zahrádku, kde bych mohl capkat,“ vzkazuje na svém profilu. Čtenářům Blesk.cz není jeho osud lhostejný a hlasují právě pro něj. Ujme se Alana některý z nich?858656:gallery:true:true

V soutěžních kategoriích se bojuje o každý hlas

Kategorii "Štěně roku" zatím vede Cherry, fenka trpaslíčího jezevčíka (1 700 hlasů)
Autor: nejPes 2011
Zvítězí v kategorii Štěně roku“ fenka trpasličího jezevčíka Cherry? Ta měla po 24 hodinách od začátku hlasování téměř 1 700 hlasů – ale nic není rozhodnuto. Na záda jí dýchá další jezevčík - hrubosrstý Bárt s necelými1 600 hlasy čtenářů. Jen o něco méně jich má štěňátko plemene Kavalir King. Fenka Sušenka jich zatím získala 1 400.

Podobná situace je i dalších kategoriích. „Dítě a pes“ má po prvním dni hlasování jasného favorita v podobě fotky malé Terezky a yorkšírského teriéra, která získala více než 1 900 hlasů. Daleko za ní je s něco přes 700 hlasy další yorkšír Jimíček s Valentinou a maltézský psík Leea.

Jimíček s malou Valentýnkou je zatím v těsném závěsu na 3. místě.
Autor: nejPes 2011
A kdo má nejsmutnější psí pohled? Podle čtenářů je to Eliška, fenka plemene Shih – Tzu, které poslali zatím 1 600 hlasů, následuje ji fenka labradorského retrievera Sindy (1 400) a Quanta, fenka německého ovčáka (1 100)

Jak získat nejvíc hlasů? Na sociálních internetových sítích

Pořadí v soutěži se stále mění, každou hodinu přibývají pejskům stovky a tisíce dalších hlasů. Ani zatím jasní favorité tak nemají nic jisté. Do finálového hlasování postoupí v každé kategorii jen 50 nejlepších.

Tak toto je podle čtenářů Blesk.cz zatím "Nejsmutnější psí pohled". má ho Eliška, psík Shih - Tzu
Autor: nejPes 2011
Právě případ Alana z útulku ukazuje cestu, jak se do finále dostat. Tento pejsek už má stovky přátel na Facebooku. Jak na to?  Nasdílejte profil svého pejska (nebo profil vašeho favorita z galerie nejPes) na svůj Facebook. Buď tak, že zkopírujete adresu svého profilu (http: adresu z adresního řádku prohlížeče) a na Facebooku ji vložíte jako odkaz. Nezapomeňte svým přátelům připomenout, že jde o hlasování a chcete, aby vám dali své hlasy v soutěži nejPes 2011. Využít můžete i další sítě, jako je Twittert, Lidé.cz a další.
Fotogalerie
9 fotografií