Jejich osudy čtenáře Blesk.cz zajímají – přesto že tito pejskové do superfinále soutěže nepostupují, dostávají od nich tisíce hlasů. Jako například  vítěz 1. kola v kategorii „Pes z útulku“ Alan.

Najde dobračisko Alan znovu domov?

Alan je dobračisko, umí bydlet v bytě, ale nepohrdl by ani domečkem.
Autor: nejPes 2011
Ten už svého páníčka měl. Jenže mu před dvěma lety vážně onemocněl a musel být umístěn v hospicu. Od té doby žije Alánek v ústeckém Centru pro opuštěná zvířata a čeká, zda se na něj znovu usměje štěstí.

„Byl zvyklý žít se svým majitelem v bytě, ale byl by šťastný i u domečku se zahrádkou. Je to takové dobračisko, chodí rád na krátké procházky. Na delší tůry už to není, má nemocné klouby. Přesto by mohl novému majiteli přinést ještě hodně radosti,“ doufá za ústecké útulkáře Eva Treschelová.877996:gallery:true:true

Timovy věčné návraty

Tim se s útulku dostal k hodným páníčkům. Ti ale museli do domova důchodců a tak se Timeček po 8 šťastných letech musel vrátit.
Autor: nejPes 2011
Když byly Timečkovi dva roky, i on skončil v ústeckém útulku. „Na své nové páníčky jsem ale dlouho nečekal, přišli si pro mě starší lidé a dali mi domov. Nejsem náročný psík, žádný výcvik jsem neabsolvoval a k životu mi stačilo přitulit se k páníčkům a prožívat s nimi jejich stáří,“ svěřuje se Tim ve svém profilu.

Jenže těm postupně ubývalo sil, i venčit ho nakonec posílali samotného a protože pejsek často netrefil domů, pravidelně končil zase v útulku. Nakonec po 8 letech šťastného života už zase natrvalo. „Páníčkové se museli přestěhovat do domova důchodců. Spaní v posteli jsem tak vyměnil za pobyt v zamřížovaném kotci,“ posteskl si Timeček.

Štěpánek: Slepý šampion

téměř slepý Štěpánek je v 2. kole ve vedení. Pomůže mu někdo, aby nemusel žít v útulku?
Autor: nejPes 2011
Další pejsek Štěpánek se drží na předních příčkách v druhém kole soutěže nejPes. Štěpánek je kříženec kokra s jezevčíkem a je v ústeckém útulku už rok a půl. Důvod je prostý, Štěpánek je téměř slepý což mnoho lidí odradí. Jemu tento handicap ale nijak nepřekáží, je veselý, temperamentní a miluje procházky.

Mimo jiné má na svém kontě vítězství v kategorii handicapovaných psů na Voříškiádě v Poděbradech a 2. místo ve stejné kategorii na Voříškiádě ve Štětí.

I on spolu s ostatními pejsky věří, že mu účast v soutěži nejPes přinese nejen hlasy čtenářů, ale hlavně nové páníčky, kteří s ním zase budou chodit na procházky…

5 důvodů, proč pořídit domácího mazlíka z útulku

5 důvodů, proč pořídit domácího mazlíka z útulku

Maminko, já chci pejska!  Podlehli jste prosbám svých dětí a rozhodli se rozšířit svou rodinu o domácího miláčka? Pokud pro něj půjdete do útulku,…celý článek

Fotogalerie
6 fotografií