Slunečníky

Slunečník je nejjednodušší  a nejčastější řešení. Aby poskytoval stín pro více než dva lidi, měl by jeho průměr dosahovat minimálně tří metrů. Při výběru je důležité zvážit, kam slunečník umístíte. Výběr je široký, ale abyste předešli nepříjemnostem v případě bouřky či větru, vybírejte spíš konstrukce s otvory pro proudění větru, které zajistí, že vám slunečník neuletí a nezlomí se. Vzhledem k prostoru, který máte k dispozici, je také dobré zvážit, jestli chcete slunečník klasický, nebo bezramenný.  Zamezte tomu, aby se vám slunečník převrátil, při výběru proto nepřehlížejte váhu jeho stojanu a upevnění v něm. Široký výběr  naleznete na www.hornbach.cz.

Zahradní altány

Ideální řešení pro větší zahrady, které zastíní již celý stůl. Minimální rozměry jsou od 3 x 3 m a jsou ukotveny mnohem bezpečněji a tím lépe odolávají poryvům větru. Navíc nabízejí i více stínu, takže se pod ně vejde hravě celá rodina. Přidat k nim můžete i boční stěny, které vás ochrání před obtížným hmyzem či večerním sluncem nízko nad obzorem. Nejčastěji bývají zhotoveny ze dřeva nebo kovu.

Markýzy

 Ideální řešení pro lodžie a balkony nebo pro terasy, kde se oproti pergolám využijí pouze dle potřeby a nejsou stálou částí domu. Ovládají se většinou klikou, ty dražší mají výsuv řešen elektromotorem. Existují i modely se speciálními čidly, díky kterým se markýzy při slunečním svitu samy vysouvají, v případě větru se pak zarolují. Díky srolování mají výhodu v tom, že se před prachem schovají do kazety. Markýzy se vyrábí v nejrůznějších barvách a vzorech a mohou se stát dokonalým doplňkem vaší terasy nebo zahrady.  

Více se dozvíte na www.hornbach.cz