Zálivka dešťovou vodou

Jednoduché a cenově výhodné je zalévání dešťovou vodou pomocí hadice s multifunkční sprchou. Dešťová voda oproti kohoutkové neobsahuje chlor a při jejím používání nedochází k zasolování půdy. Tato varianta je nejen levná, ale i šetrná k přírodě. Na skladování dešťové vody se používají speciální barely a sudy, které lze opatřit i výpustním kohoutkem. Čerpat vodu ze sudu lze ale i pohodlně k tomu uzpůsobenými čerpadly, např. čerpadlem for_q FQ-RP 3.400, které přečerpá až 3400 litrů vody za hodinu.

Výběr hadice a správné skladování

Kvalitní zahradní hadice jsou vyrobeny z několika vrstev. Díky tomu jsou pevné, do určité míry odolné proti mrazu a dobře ohebné. Hadice vyrobené z vláknem vyztuženého plastu jsou sice levnější, ale mají tendenci se lámat už při teplotě nižší než 10 °C. Hadice se odlišují i odolností vůči tlaku, běžně se pohybuje kolem 20 barů při 20 °C. Hadici nejlépe skladujte ve svinutém stavu, aby se nemohla zlomit. Existuje několik variant držáků na stěnu a hadicových bubnů, na které lze hadici navinout, vč. automatických navijáků.

Pohodlné zavlažování zavěšených rostlin

Flexibilní a výkonné zalévání nabízí hadice s multifunkční zahradní sprchou for_q. Hlavní výhodou této sprchy je nastavitelná teleskopická tyč, kterou lze vysunout až na délku 215 cm. Koncová sprcha disponuje regulovatelnou tryskou, která podle potřeby umožní buď přesné zalévání, nebo rozprašování vody. Díky variabilitě je tak vhodná pro zalévání zavěšených květináčů, vzdálených či hůře dostupných záhonů, rosení terasy i zavlažování travních ploch. Sprcha je vyrobena z hliníku a plastu, což zvyšuje její odolnost vůči korozi.

Více informací naleznete na www.hornbach.cz/forq.