Mít bazén pod střechou se totiž rozhodně vyplatí. Nejenže umožňuje koupání i při nepříznivém počasí, ale navíc i snižuje tepelné ztráty ohřáté vody při nočním ochlazení, takže podstatně zvyšuje počet dnů vhodných ke koupání.

Výhody? Teplejší voda, menší znečištění i spotřeba chemie.

Teplota pod zastřešením je v průměru o 5° až 8°C teplejší a bazén se dá aktivně využívat až 6 měsíců v roce. Další důležitou výhodou je mnohem menší znečištění vody prachem, poletujícími nečistotami nebo listím. Menší nároky na čištění poznáte i na snížené spotřebě bazénové chemie. Pokud je bazén vybaven vytápěním, snižuje zastřešení náklady na energii.

Rodiče malých dětí a majitelé domácích mazlíčků ocení, že zakrytím zabrání nepříjemnému pádu do bazénů. Doporučují ho i lékaři, protože chrání proti UV záření, a tak minimalizuje riziko vzniku rakoviny kůže.

Mobilní zastřešení Azuro
Autor: Mountfield
Mobilním zastřešením Azuro lze zakrýt jak zapuštěný, tak i nadzemní bazén.

Zastřešit se dá už i nadzemní bazén!

Pro nadzemní bazény, ať už stojící na povrhu, nebo částečně zapuštěné, je řešením mobilní zastřešení Azuro. Nejenže ochrání vodu před nečistotami, ale navíc i zvyšuje počet dnů vhodných ke koupání, takže koupat se dá od dubna do října. Velmi praktická je i jeho samonosná a lehká konstrukce, díky které je možné ho bez složitého skládání snadno přemístit na jakékoliv místo na zahradě. Dá se proto dobře využít i jako praktický party stan.

Nejlepší tipy na super bazény!

Nejlepší tipy na super bazény!

Plánujete na letošní rok pořízení nového venkovního bazénu a ještě nevíte, který to bude?  Pokud se ve svém chcete koupat od prvních teplých dní, máte…celý článek

Co dělat, aby vás voda v bazénu nestudila? VYCHYTEJTE SLUNÍČKO!

Co dělat, aby vás voda v bazénu nestudila? VYCHYTEJTE SLUNÍČKO!

Pokud má být koupání v bazénu opravdu příjemné, neměla by nás voda studit. Jenže v našich klimatických podmínkách zase není tolik opravdu horkých dnů,…celý článek

Vybírat můžete podle tvaru bazénu jak z kruhových, tak oválných zastřešení. Potah je lehký, vysoce odolný vůči vodě, plísním a UV záření. Na rozdíl od klasického zastřešení není pro to mobilní potřebná žádná stavební příprava. Postačí jen do země pevně upevnit kotvící patky.

Pokud si k bazénu vyberete větší rozměr zastřešení, získáte také místo k příjemnému posezení hned u bazénu. Velmi sympatické je i to, že zastřešení lze snadno otevřít do několika stran. Vyklápět se dají nejen oválné části, ale jednoduše je možné rozevřít i průhledné boční části, takže máte k bazénu přístup z libovolné strany.

Zastřešení Trend
Autor: Mountfield

Pro klasické kopané bazény je vhodné posuvné zastřešení. Na snímku model Trend.

Posuvné zastřešení

Pro klasické zapuštěné bazény je vhodné posuvné zastřešení, sestavené z jednotlivých segmentů. Rozhodnout se můžete mezi nízkým nebo vysokým typem. Výhodou druhého je, že se pod ním může nejen plavat, ale i posedět na zahradním nábytku.

Na trhu jsou posuvná zastřešení se systémy bezkolejnicovými nebo kolejnicovými, kdy se jednotlivé díly posunují po drážkách, takže roztažení nebo zatažení zastřešení je pohodlné a velmi rychlé.

Nejčastěji použitým materiálem na zastřešení je hliník a polykarbonát, který má vysoký stupeň tepelné izolace a je odolný proti UV záření. V nabídce jsou různé profily, které je možné libovolně prodloužit, takže je možné zastřešit v podstatě jakýkoliv tvar bazénu.

Zdroj a foto: Mountfield