Sekačka jako sporťák: Má hliníkovou karoserii

AL-KO sekačka Aluline 530 BRV
Autor: AL- KO
Muž se určitě rád pochlubí sousedům netuctovou sekačkou, zmáknutou výrobcem málem jako formule 1. Tento model Aluline 530 BRV má „kastli“ z hliníku. Stroj je tak nejen lehčí, ale také podstatně déle vydrží. Karoserie je odolná proti zkrutu i korozi. Jízdu po trávníku ulehčují velká poháněná zadní kola s možností plynulé kontroly rychlosti. Sekačka také v sobě skrývá hned čtyři funkce v jednom – nabízí sečení, mulčování, sběr posečené trávy i její boční odhoz (AL – KO, cena 18 990 Kč).

Užitečný dárkový balíček: Zahradní nůžky a postřikovač

Sada Gardena s profesionálními zahradními nůžkami a kovovou postřikovací pistolí.
Autor: Gardena
Německá Gardena, proslulá precizností svých výrobků, přichází na vánoční trh s novinkou. V dárkové sadě jsou nůžky a postřikovač. Profesionální zahradní nůžky BP50 Premium mají horní nůž z ušlechtilé oceli, spodní nůž kovaný, oba vyměnitelné. Vhodné jsou hlavně na květiny, výhonky a větve. Kovový postřikovač Gardena řady Premium je špičkový model, určený k čištění a jemnému rozprašování. Má plynule nastavitelný proud vody od plného paprsku až po jemnou mlhu. (Gardena, cena sady v Mountfieldu 1 420 Kč)

Tuhle mačetu mu bude závidět i Danny Trejo

Mačeta Fiskars s ochranným krytem
Autor: Mountfield
U nás poněkud zapomenutý zahradnický nástroj je opět na trhu. Rád ho používá, pravda k úplně jiným účelům, hollywoodský herec Danny Trejo ve filmu Mačeta, ale tuhle bude vašemu zahradníkovi určitě závidět. Mačeta Fiskars se bude hodit na vysekávání stromků, křoví i větví. Pohodlnou práci zajišťuje unikátní ostří s optimální tloušťkou. (Fiskars, cena 1 246 Kč)

Aquatrolley A 300 nepotřebuje ani hadici, ani elektrický kabel, stroj pohání akumulátor.
Autor: AL- KO
Tam, kam hadice nedosáhne, přijede Aquatrolley…

Tahle vychytaná mašinka zbaví vašeho zahradníka starostí s přetahováním hadic. S Aguatrolley se navíc dostane i na vzdálená místa zahrady, k rostlinám na terasách nebo květinám v nádobách, kam by se jinak musel tahat s konvemi. Do vody se dá také rovnou přidat hnojivo. Stroj za sebou nemusí tahat ani hadice, ani elektrický kabel – pohání ho akubaterie. (AL – KO, cena 2 990 Kč).

…a když už hadice, tak s navijákem!

Další vychytávka (viz horní obrázek) pomůže, když vám vadí, že po kropení se hadice válí po zemi a musíte ji pracně smotávat. Naviják AUTOREEL je kompaktní box, který se upevnit například na zeď. Umí se otáčet o180 stupňů, prodává se včetně ½“ hadice v délce 20 m nebo 40 m. Jak to funguje?  Po vytažení hadice na požadovanou vzdálenost se zaaretuje, po skončení zavlažování se pak hadice automaticky navine zpět do boxu. (Hazelock)

Fotogalerie
4 fotografie