Naučte se proto počasí předpovídat sami. S pomocí chytrých přístrojů a internetu zjistíte, jak bude v nejbližších hodinách právě ve vaší lokalitě a ani náhlý příchod bouřky vás nezaskočí.

Pokud chcete vědět, jestli příští hodinu budete mít nad zahradou sluníčko, nebo přijde naopak průtrž mračen, stačí se podívat na portál radar.bourky.cz. Sami uvidíte, že zatímco nad většinou Česka je slunečno, právě k vám se blíží lokální bouřka.

Nejpřesnějšími rosničkami jsou domácí meteostanice

Ještě přesnější přehled o počasí a jeho vývoji v nejbližších hodinách a dnech bude mít, pokud si pořídíte domácí meteostanici. Je velká jako digitální budík (a řada z nich také tuto funkci má). Na rozdíl od něj ale tahle chytrá mašinka umí sbírat meteorologická data z okolí vašeho domu nebo bytu, vyhodnocovat je a předpovídat, jak bude.

Zatímco od televizní rosničky se dozvíte, jak bude v celé republice, maximálně v kraji, výhodou domácích meteostanic je právě to, že pracují s daty přímo v místě vašeho bydliště. Takže i když bude všude kolem krásně, vy budete vědět, že dneska zalévat zahradu nemusíte – za hodinku za dvě začne pršet. Na displeji vám to jednoduše ukáže třeba obrázek slečny, která plavky vyměnila za deštník.

SWS 230 METEOSTANICE RC SENCOR
Autor: Hobbyman.cz
Kde svou domácí meteostanici pořídit?

Některé z typů meteostatnic, jako například model SWS 180 USB SENCOR, můžete navíc opatřit vnějšími bezdrátovými teplotními, vlhkostními či větrnostními senzory. Ty předpověď ještě více zpřesní. Vybírat můžete z celé řady modelů.

Ty nejjednodušší pořídíte už za necelou pětistovku, pokud si ale připlatíte, získá mnoho dalších funkcí navíc. A kde si novou meteostanici pořídíte nejsnadněji a nejlevněji? Prostřednictvím portálu Hobbyman, který najdete ZDE:

hobbyman banner
Autor: Blesk

Fotogalerie
3 fotografie