Využijte energii slunečních paprsků!

Princip, na kterém tyto lampy fungují, je velmi jednoduchý. Přes den se lampa nabíjí slunečním svitem a po setmění pak nashromážděnou energii vyzařuje. Ač se jednotlivé typy lampy mohou svým designem výrazně lišit, tři základní prvky mají všechny společné. Samozřejmě jde o solární panel, akumulátor a světelný zdroj.

Různý výkon i design

Solární panely se mohou různit především velikostí. Čím větší plochu panel má, tím snáze a rychleji se lampa nabije. Kapacita akumulátorů se standardně pohybuje od 450 do 650 mAh, nejběžnější napětí je 1,2 V. Velmi důležité jsou parametry světelného zdroje. Vysoká svítivost může mít za následek rychlé vybíjení akumulátoru. Záleží také na typu světla. Teplejší světlo vytváří příjemnější atmosféru, osvětlí však menší postor. Nová LED technologie za cenu ostrého bílého světla nabízí velmi nízkou spotřebu.

Lampa dodá váší zahradě krásnou a tajemnou atmosféru.
Autor: Profimedia.cz
Samostatnou kategorií, kterou se lze při výběru solární lampy řídit, je design. Na trhu je k dostání nepřeberné množství lamp lišících se tvarem, velikostí i dominujícím materiálem. Pořídit můžete lampu kulového i tyčového tvaru, velmi populární jsou nízké sloupky, na nichž hladce přechází nerezový podstavec ve skleněný plášť světelného zdroje. Poněkud stranou pak stojí často až neuvěřitelné modely ve tvaru žab, želv, umělých kamenů nebo hub...

Užijte si atmosféru noční zahrady

V každém případě ovšem platí, že solární lampičky dodají letní zahradě neopakovatelné kouzlo, díky kterému si ji můžete vychutnat i po západu slunce. A to je v nynějších horkých dnech opravdů lákavé.

Fotogalerie
4 fotografie