Tak už tady máme plískanice. Nic příjemného na pohled a co teprve čištění následků. Když na to vezmete zahradní hadici a smeták, budou si ve vodárnách mnout ruce. Takový sponzoring si ale můžete odpustit. Zkuste vyzkoušet tlakovou myčku. Malé přenosné zařízení se dá skvěle využít nejen na podzimní úklid. Oproti tradičnímu mytí zahradní hadicí dokážou myčky vyvinout až 40x vyšší tlak. Co to pro vás znamená? Tímhle způsobem ušetří až 80 % vody. Kolem domu najde tlaková myčka při nejrůznějších prácích uplatnění během celého roku.

Profesionální čištění s vysokým výkonem a průtokem vody. Tlaková myčka PW 175 C má velká kola pro snadnou manipulaci, nádobku na saponát zabudovanou přímo na stroji a tlakovou pistoli s přímou a rotační tryskou.
Autor: Mountfield

Umyje fasády, klouzačky i auta

Elektrické vysokotlaké myčky jsou specialisti na rychlé a  efektivnímu mytí všech voděodolných povrchů. Stačí jim k tomu jen silně tryskajícího pramene vody. Co všechno dokážou? Hodí se na mytí chodníků, dlažby na terasách a v okolí bazénů, poslouží k údržbě domovních fasád i plotů. Jsou neocenitelnými pomocníky – vyčistíte s nimi zanešené střešní okapy, před zazimováním omyjete zahradní nábytek, zahradní nářadí, motocykly i jízdní kola. Tlakové čistění celoročně ocení také majitelé automobilů, kterým tlaková myčka dokonale, snadno a rychle omyje nejen karoserii vozu, ale i disky kol a nepřístupná místa. V rodinách s dětmi pak najde uplatnění při čištění dětské klouzačky či prolézačky.

Výkonný a nejprodávanější model pro univerzální použití - PW 136 C bez jakýchkoli problémů zvládne i náročnější práci – od mytí motorových vozidel a zahradní techniky až po čištění různých přístupových cest.
Autor: Oleo Mac

Jak si správně vybrat myčku

Při výběru vhodné tlakové myčky je potřeba zorientovat se v tom, s jakým tlakem přístroj pracuje. „Pro efektivní práci by měla tlaková myčka mít tlak alespoň 120 bar. Velmi praktickou funkcí je pak systém TSS, tedy zařízení, které automaticky vypne motor při uzavření stříkací pistole. Práci s myčkou usnadní také regulátor tlaku vody,“ vysvětluje produktový manažer Michal Makalouš ze společnosti Mountfield. Dalšími prvky, které usnadní a zefektivní práci s tlakovou myčkou je naviják na tlakovou hadici, pevná kolečka pro snadnou přepravu či integrovaná nádobka na přisávání saponátu. Důležitá je také dostatečně dlouhá tlaková hadice, přičemž platí, že čím je tlaková hadice delší, tím snadněji se vám bude pracovat. Délka hadice může být u konkrétních modelů 4 metry nebo až 15 metrů dlouhá, k dostání je také prodlužovací tlaková hadice.

Písková souprava do vodního paprsku přisává jemný písek. Poslouží tak při odstraňování koroze nebo starého nátěru.
Autor: Mountfield

Příslušenství dokáže divy

Vrtá vám hlavou, jak je možné, že jedno zařízení dokáže zvládnout tolik různých prací? Je to tím, že k němu jednoduše připojíte celou řadu příslušenství. Například rotační kartáč využijete na mytí. Zahnutá koncovka, se kterou se dostanete i do těžko přístupných míst, bude teď na podzim skvělá na vyčištění okapů, aby vám nezatékalo na fasádu. Na chodníky a dlažby zase platí rotační tryska. A pokud je potřeba z něčeho odstranit korozi nebo starý nátěr, oceníte pískovací soupravu,která přisává do vodního paprsku jemný písek. Potom se dá její práce přirovnat k zásahu smirkového papíru nebo ocelového kartáče.

Rotační kartáč je skvělým pomocníkem při mytí aut – a to jak karoserie, tak skel nebo disků kol.
Autor: Mountfield

U tlakové myčky platí

*čím vyšší tlak dokáže myčka vyvinout – tím kvalitnější je čistění

*čím větší průtok myčka má – tím je čistění rychlejší