Benzinové sekačky mají spoustu dobrých vlastností, ale jakmile máte pozemek členitější a jen trochu větší, chcete po nich víc, než mohou poskytnout. Nevěříte? Tak si zkuste dát na zahradě plné stromů a solitérních keřů slalom připoutání kabelem k zásuvce. Nic moc. Pro samé ohlížení po kabelu, abyste ho nepřejeli, budete mít pěkně namožený krk. Proto je na středních až větších a členitých plochách rozumnější pořídit některou rotační sekačku poháněnou benzinovým motorem.

Silný a houževnatý motor s nízkými vibracemi i spotřebou a inovativní systém InStart, díky kterému je možné sekačku nastartovat pouhým stisknutím tlačítka. Model SP 535 BW EL 4S disponuje 4rychlostní převodovkou a systémem 4in1, který umožní sběr trávy, mulčování a zadní i boční odhoz.
Autor: Mountfield

Zahrada nejsou galeje

Travní sekačky s benzinovým pohonem jsou podstatně silnější než stroje s elektrickým. Můžete s nimi potřebovat všude, kde potřebujete. „Nezastaví je ani nerovný terén. Jsou osazeny silnějšími motory, které mívají vyšší otáčky, a tak mají i vyšší pracovní výkon,“ vysvětluje Jan Melena, specialista ze společnosti Mountfield. Většina českých zahrad není na rovině. Pokud chtějí mít majitelé upravený trávník, znamená to pro ně docela velkou dřinu. Tedy pokud si neopatří stroj s pohonem kol. Takovým sekačkám se říká samochodné a nabízejí nesrovnatelně jednodušší práci.

Nejprodávanější model mezi tlačenými sekačkami. MTF 4820 HP je vybaven výkonným motorem Briggs&Stratton a systémem Ready Start pro snadné startování bez nástřiku paliva a bez ručního nastavení sytiče.
Autor: Mountfield

Co nesmí chybět

U moderních strojů si můžete vybrat výbavu, která vám výrazně usnadní práci. „Chybět by neměl variátor nebo vícerychlostní automatická převodovka, která umožní změnu rychlosti jízdy. Základem spokojeného sečení je spolehlivý a výkonný motor.  K osvědčeným patří například Briggs & Stratton nebo Honda. Mají snadné a spolehlivé startování a dlouhou životnost,“ dodává Melena.

Mimořádně pevný skelet a kola se speciální terénní úpravou a kuličkovými ložisky umožňují nasazení i v komplikovanějším terénu. Model G 48 TK Comfort A má atraktivní design a je vybaven prověřenou technikou předního světového výrobce.
Autor: Oleo-Mac

Dopřejte si pohodlí

Moderní stroje už nejsou jen na perfektní sečení. Když si správně vyberete, přinesou vám i komfort a rychlost. Třeba podstatně objemnější sběrné koše s optickým ukazatelem naplnění umožňují práci bez zbytečně častého přerušování kvůli vysypávání trávy. Spínače motoru a pojezdu mohou být ergonomické, aby dobře padly do ruky. Díky speciálním materiálům nikde nedřou, netlačí. K nezaplacení pak je centrální nastavení výšky sečení. 

Absolutně nejprodávanějším modelem mezi benzinovými sekačkami je model NT 484 TR. Sekačka je osazena motorem Briggs&Stratton, kola má uložena na kuličkových ložiscích a kvalitní provedení zajistí její dlouhodobou životnost.
Autor: Mountfield

Co udělat s trávou? Vyberte si!

A ještě jednu vymoženost moderní benzinové sekačky mají. Většinou jsou vybaveny systémem 4v1si vybrat hne z několika způsobů, jak naložit s trávou. Systém umožňuje sběr, mulčování a zadní i boční odhoz trávy.

Zákazníky prověřená sekačka s dlouhou životností – to je model MTF 4820 PD. Je vybavena vylepšeným motorem Briggs&Stratton, systémem Ready Start a centrálním nastavením výšky sečení. Součástí stroje je také mulčovací sada.
Autor: Mountfield