Celou letošní grilovací sezónou bude Campingaz® provádět neuvěřitelně talentovaný kuchař Martin Škoda. Tento mladík už v sedmnácti letech vydal kuchařku Škoda nevařit - Kuchařka plná hudby, která se stala třetí nejlepší debutovou kuchařkou na světě. Martin sice není profesionální kuchař, ale je to velký fanda gastronomie a hlavně grilu, na kterém dokáže doslova kouzlit. Vaření je pro něj zážitek, který se bude snažit společně se značkou Campingaz® předat i vám ve formě skvělých receptů a užitečných rad a tipů na grilování. S Martinem je Škoda negrilovat po celý rok.


Campingaz® patří mezi lídry na trhu v oblasti plynových grilů, které nabízejí neuvěřitelné kulinářské možnosti. Pokud ale patříte k milovníkům klasiky, vyberete si i mezi grily na dřevěné uhlí, které jsou vylepšeny výjimečnými technologiemi. Campingaz® má ve své nabídce řadu báječných novinek, které okouzlí i náročného zákazníka, ale také praxí prověřené tahouny, kteří vás nikdy neomrzí. Navštivte webové stránky www.campingaz.com/cz, Facebook nebo Instagram a posuďte sami.

V následujících týdnech vás zasvětíme do toho, co Campingaz® nabízí. Seznámíte se nejen s produkty, ale také s unikátními technologiemi, mezi které patří například keramické hořáky RBS®/Radiant-Burner-System®, Instaclean® systém pro jednoduchou údržbu a čištěná grilu nebo Culinary Modular Systém, díky kterému se stanete opravdovými specialisty na grilování. Technologie, na kterých odborníci z Campingazu řadu let pracují, vám grilování maximálně usnadní a budete mít více času věnovat se jídlu, rodině a přátelům. No není to úžasné?

Abyste věděli, co všechno se dá na grilu připravit, máme pro vás ochutnávku v podobě receptu od Martina Škody, který se výborně hodí do chladnějšího počasí.

Autor: Campingaz®


Křupavý cibulový koláč se slaninou / asi 2 koláče

Na cibuli:
Asi 700g cibule
80ml oleje
Snítka tymiánu (není nutné)
1 plná lžíce cukru

Cibuli oloupejte, rozpulte, nasekejte na plátky, vysypte do pánve (nebo woku z řady Culinary Modular systém) s rozpáleným olejem a při vysoké teplotě restujte asi 5 minut. Poté teplotu snižte na minimum, přisypte cukr (případně i otrhaný tymián) a za občasného míchaní nechte cibuli karamelizovat, dokud nebude změklá a zbavená většiny přebytečné vody – 25 až 30 minut. Přidejte sůl a pepř. Dávejte si pozor, ať to se solí nepřeženete, protože koláč bude i tak slaný.

Na koláč:
400g listového těsta
100g polohrubé mouky
Asi 250g zakysané smetany
250g plátků kvalitní slaniny (min 90% masa)
100g Gran Moravia nebo parmazánu
Sůl, bílý pepř

Gril rozehřejte na 180°C. Těsto vyválejte do tvaru tácu na pizzu z řady Culinary Modular systém – měli byste získat asi 2 kusy. Při válení si můžete těsto posypat trochou mouky, aby se vám nelepilo. Tác poté také poprašte špetkou polohrubé mouky a těsto na něj přendejte. Povrch jemně až do okrajů pomažte smetanou. Na smetanu rovnoměrně rozdělte zchladlou cibuli. Koláč dokončete plátky slaniny a strouhaným sýrem. Pečte v zavřeném grilu zhruba 20 minut nebo dokud nebude těsto hezky propečené a vršek koláče zlatavě zbarvený. Hotový koláč nechte zchladnout.