Ekologie a efektivnost vpřed

Doby, kdy stavebník vzal za vděk čímkoliv, jsou naštěstí ty tam. Současné trendy ve stavebnictví jsou jasně dané a kladou důraz především na energetickou úspornost a použití přírodních ekologických materiálů. I proto se výrobci předhánějí v nabídce tradičních stavebních materiálů, které v kombinaci s moderními technologiemi dokážou hotové zázraky.

Dům jako z keramiky

Jedním z takových stavebních materiálů je keramický beton, jehož obliba stále stoupá. Jestliže hledáte materiál, který vám zajistí efektivnější tepelnou ochranu budovy, pak je keramický beton, známý také pod názvy keramzitbeton/Liaporbeton, tou pravou volbou. Skládá se z cementu, písku, vody a z keramického kameniva – je tedy naprosto přírodní a tím pádem také zdraví neškodný. Unikátní složení pak dodá tomuto materiálu nové vlastnosti jako jsou skvělé tepelně izolační vlastnosti a v porovnání s ostatními betony také mnohem nižší objemovou hmotnost. To vše při zachování trvanlivosti, pevnosti a odolnosti běžného betonu.

Nepodceňujte výběr

Možná jste zaznamenali trend poslední doby, kdy sice není problém postavit dům z čehokoliv včetně PET lahví, sádrokartonu či lodních kontejnerů, avšak tyto stavby nezajišťují dlouho životnost. Pokud chcete dům, který vám bude sloužit po desítky let, odolá povětrnostním podmínkám, a který jednou s radostí předáte vašim potomkům, buďte při výběru stavebního materiálu nekompromisní. 

Bydlení dle vašich představ

Výstavbu rodinných domů z Liaporbetonu nabízí na českém trhu společnost Dům jedním tahem. Jedná se o montované domy z velkoplošných dílců z keramického betonu, které se jeden po druhém pečlivě připravují ve výrobě. V katalogu typových domů od Dům jedním tahem si jako zákazník můžete vybrat z 25 úsporných domů a 8 nízkoenergetických a pasivních domů. U nich lze samozřejmě přizpůsobovat dispozice dle vašich přání.

Za 6 měsíců bydlíte

Výstavba montovaných domů je velmi rychlá. Velkoplošné dílce se na hotové základové desce jednoduše smontují a vy můžete začít například s výstavbou střechy. Hrubá stavba patrového domu na připravené základové desce zabere jen 4 stavební pracovní dny, u přízemního domu jen 2 dny. Díky speciální stavební technologii s minimem mokrých procesů, nemusíte čekat, než dům „vymrzne“ přes zimu a lze se do něj nastěhovat prakticky ihned po jeho dokončení.

Ideální pro rodinu

Klima Domů jedním tahem je příjemné v létě i v zimě. Díky výborným tepelně izolačním vlastnostem pomáhá keramický beton v zimě ve spojení se zateplením fasády udržovat v domě příjemné teplo, v létě zas tolik žádaný chládek. Pokud hledáte dům, kde se vám bude s rodinou dobře bydlet, neváhejte a kontaktujte obchodníky Domu jedním tahem, kteří vás vezmou nejen na návštěvu do hotových domů, ale i do výroby. O osobní zkušenost se stavbou i obýváním domu vám rádi poskytnou majitelé již postavených domů, nebo probíhajících staveb.

Pro podrobnější informace neváhejte navštívit web www.dumjednimtahem.cz.

Fotogalerie
10 fotografií