Už zdaleka neplatí, že fotopasti využívají jen myslivci či ochránci přírody, aby sledovali migrující stáda zvěře nebo naopak osamělé vlky. Stále častěji si fotopasti pořizují také lidé z mnohem prozaičtějších důvodů, a tím je ochrana majetku. Chataři, chalupáři, majitelé rodinných domů – ti všichni využívají stále častěji tyto nástroje, aby měli své nemovitosti pod dohledem.

A pokud do této kategorie patříte také, pak vězte, že je právě teď ten nejlepší čas na její pořízení. Je totiž ideální doba na jejich včasnou instalaci a otestování.

Kam s ní?

Je potřeba si dobře zvolit místo. Fotopast je potřeba umístit tak, aby dobře zabírala sledovaný prostor. Můžete ji dát jak přímo na nemovitost, tak díky maskování i na strom, plot nebo zahradní domek. V případě návštěvy nezvaného hosta pak fotopast bude samočinně pořizovat snímky nebo krátké videozáběry okolního dění.

Většina fotopastí dnes již fotí a snímá zcela bezhlučně, takže si zloděj nebo vandal ani nevšimne, že se zrovna stal hlavním hrdinou vašeho snímku. Navíc si hravě poradí i s nocí nebo šerem, takže nikdo neunikne ani pod rouškou tmy. Zároveň jsou fotopasti dnes již standartně odolné běžným povětrnostním podmínkám jako je déšť nebo sníh, takže spolehlivě ochrání i chalupu v horách.

Tarif na míru od O2!

U modernějších fotopastí budete moci veškeré dění sledovat téměř v přímém přenosu, a to díky předplacené SIM kartě. Pokud využijete roční datové připojení od O2, tak už dokonce nebudete muset řešit ani otravné dobíjení kreditu do svého zařízení. 

Ať už budete potřebovat datové připojení do fotopasti nebo kamery, s daty na rok od O2 budete mít datové připojení neustále k dispozici po celý rok. Stačí si pořídit 15 GB nebo 50 GB SIM kartu.

Navíc pro zákazníky, kteří potřebují být stále online nabízí O2 na svém webu Datamanie edici s 1000 GB. Objednání produktu je zdarma, dorazí vám do vaší poštovní schránky a následně ho aktivujete první platbou.