DISKUSE K ČLÁNKU

gregusa:Taky mi podle hlavičky připadá, že mamina je spíš "malý hladkosrstý pinč". Navíc nikde v článku se nepíše jak je veliká? Pochybuji, že má maximální výšku 24 cm a váhu 2,5 kg. Jinak už to žádná rarita není, protože u toy pinčů 7 štěňat není vzácnost. Taky mne v článku zarazilo, že se jich chtějí zbavovat už v 6 týdnech, kdy jsou štěňátka ještě kojenci závislý na mámě. Správný chovatel nedá štěně drív než v 8 týdnech, spíš ještě později. Ale zbavování se štěňat v 6 týdnech, je rozšířený nešvar množitelů s cílem se jich co nejdřív zbavit, aby ušetřili za očkování, které se provádí právě po 6 týdnu a také za žrádlo. Jinak, taky mi to připadá spíš jako placená reklama, aby našli odbyt na štěňata. Však oni se najdou blbečkové, kteří si budou myslet, že si koupili krysaříka a pak se budou divit, že mají pinče.

(02. 08. 2011 13:38)

hele7777:dobrý den, jsou nádherná, ale není mi jasné, proč se mluví o krysaříkovi, když podle čumáčku je to úplně jasný "malý hladkosrstý pinč", kterého jsme měli 16 roků.

(10. 07. 2011 23:10)

chovt:Fenka skutečného krysaříka má v dospělosti 22 cm v kohoutku a maximálně kolem 2,5 kg. V registrovaném chovu jsou od takto velkých fen záznamy o 6 štěňátkách- potvrzené testy paternity.
Nezdá se mi , že by maminka sedmerčat byla krysařík- spíš pinč a u těch je takové množství pochopitelně možné spíš než u menšího plemene. Každopádně ať mají štěňátka dobré domovy a hlavně ať fenky nemají každých půlroku štěňata.

(10. 07. 2011 18:35)

alenotak:....každý rok novou várku, dokud se továrna na štěňata nevyčerpá, že? rři nadprůměrné porody a už uvažují o dalším chovu....fakt nechápu....

(09. 07. 2011 00:42)

elssa:noa cooo, my jsme jich mely šest a taky jsme se necpali do novin, asi je nemuzou prodat a hlavne my jsme tam meli i modré vzacné stene heč heč, a to nase fenka je taky modrá, což je rarita a vzali jsme ji hrobníkovi z lopaty u nechutnych množitelu v koline, a meli jsme sest stenat, tri holky tri kkluky, tak nevím kterej chytrolin muze napsat že mají nanejvýš čtyri jako

(08. 07. 2011 21:06)

Uživatel_100057: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(08. 07. 2011 23:48)

gregusa:Ano, u krysaříků když má fenka standardní velikosti čtyři štěňátka, tak je to vyjímečnost. To nemusí psát žádný chytrolín. Stačí se podívat na výpisy odchovů pražských krysaříků, které poskytuje plemenná kniha ČMKU. Také pochybuji, že ta vaše modrá fenka měla standardní výšku, spíš bych tipoval, že má výšku okolo 25 cm.

(02. 08. 2011 13:47)

lemonkaaa:psím miminkům hodně štěstíčka do života

(08. 07. 2011 20:54)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy