Sárinka je rekordmanka. V prvním vrhu měla pět štěňat, v druhém šest a nyní sedm. „Jestli to půjde takhle dál a Sárinka opět zabřezne, tak jich příště budeme mít osm,“ říká majitelka psa Jolana Prchalová. Nad tak výkonnou psí mámou se podivují i odborníci. „Je to dost. Většinou se rodí tři, nanejvýš čtyři,“ uvedl veterinář Vladimír Uhlíř.

Sárinka je pořád ve střehu

Pejsky chodí obdivovat i Petr (12) a Tomáš (8) od sousedů
Autor: Jan Doležal
Třem fenkám a čtyřem pejskům jsou čtyři týdny. Když si štěňátka nepochutnávají na mateřském mléku, dokážou celý den pobíhat po bytě a škádlit se mezi sebou. Rázem se stala miláčky celé rodiny a chodí je okukovat i kluci od sousedů.
„Nikdo cizí se k nim ale nesmí přiblížit. Jejich máma je okamžitě ve střehu, a kdo nemá dlouhé kalhoty, odejde se škrábanci na nohou,“ směje se chovatelka. Až bude štěňátkům šest týdnů, poputují k novým majitelům. „Fenky budeme prodávat za pět tisíc, pejsky za 4500. Nejmenší Barunku si ale necháme, aby nám nebylo smutno,“ dodává Prchalová.

10 malých ,medvídků´: Až vyrostou, uloví divočáka!

10 malých ,medvídků´: Až vyrostou, uloví divočáka!

Radost vládne v hájovně manželů Kučerových uprostřed bechyňských lesů. Starají se teď o deset malých čtyřnohých neposedů!celý článek

Pražský krysařík

Stále oblíbenější rasa, vyšlechtěná u nás, je známá už od 18. století, ale pořád není uznaným plemenem zařazeným do klasifikace FCI. Krysaříci jsou velmi čilí, temperamentní, vynikají láskou ke svému pánu, mají vynikající čich. I pro něj se původně opravdu v domácnostech chovali kvůli lovu myší a krys.

Fotogalerie
2 fotografie