DISKUSE K ČLÁNKU

zdan:Už dnes má většina domu větší inteligenci než její majitelé..

(22. 02. 2012 12:52)

libor123:K čemu tyhle ptákoviny. Kafe si raději uvařím sám a topení lze zmírnit termostatem. Tak, že úplně na nic.

(20. 02. 2012 23:12)

zdan:Proč jednou,už dnes jsou některé domy chytřejší než jeho majitel.

(20. 02. 2012 18:20)

petr.janu:to simeon: mylis se chlapce. Toto jsou opravdu zkreslene predstavy. Takto to mozna fungovalo drive, ale ja sem si nechal dat do baraku taky tudle instalaci a zaplatil sem 90 tisic k cene klasicke elektroinstalace i s praci. Nemyslim si, ze mam malej barak - 190 metru uzitny plochy. Znamej, kterej mi to delal mi doporucil Loxone a sem s tim maximalne spokojenej... Je to za hubicku a vsechno funguje (uz to mam skoro rok).

(20. 02. 2012 16:55)

simeon: prý se to rychle vrátí... ne úplně amatérská ale lepší verze u průměrně velkého domu - práce, zasíťování včetně kabeláže (silnoproud nepočítám, ten jde bokem a musí být tak jako tak), programovatelných automatů a spínačů, centrální jednotky a pokojových panelů a ovladačů vyjde cca na 300 tis. Když to hodně přeženu a vezmu nejhorší variantu kdy topíte elektřinou ušetříte na energiích v extrémním případě 1000Kč/měs ... To je návratnost investice 25 let (dejme tomu že "jen" 20 když prorostou energie stejným tempem). Tou dobou než se to zaplatí a sám systém propálí dost elektriky už bude nutné vyměnit všechny řídící členy, snad ne strukturovanou kabeláž ale ta jistě taky vyčerpá svojí morální životnost a kapacity bude nutné zvedat... tedy ta RYCHLÁ NÁVRATNOST mi přijde jako totální vtip prodejce

(20. 02. 2012 12:50)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy