DISKUSE K ČLÁNKU

pleskac: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(23. 01. 2014 14:55)

gomberg:Nejúčinnější je louh (hydroxyd sodný)- v drogerii 60 Kč/kg.Do každé díry co nejhlouběji nasypat 1 polévkovou lžíci, pečlivě zasypat a udusat. Při pokusu o obnovu si krtek poleptá čumák a uhyne.

(12. 01. 2014 15:36)

stařec:Hloupost,krtek nic obnovovat nebude,ale udělá chodbičku novou !!Je slepý ale čich má mimořádný !!

(13. 01. 2014 09:36)

gomberg:Chodba je jen zaslepená, ,krtek novou nedělá, obnovuje jen přívod vzduchu, takže opět vyhrábne jen udusaný otvor. Louh je zápachuprostý, takže nic nepozná. Existuje ale rychlejší, ale méně ekologická metoda, která může poškodit keře či stromy v blízkosti cca 2 m. Pečlivě se vyčistí vchod do díry, do ní se zastrčí co nejhlouběji hadice, na jejíž venkovní konec nasadíme trychtýř a nalejem do něj cca 200 ml čpavkové vody, to uděláme ještě na několika dalších otvorech co nejvzdálenějších od sebe. Díry vždy po nalití pečlivě ucpeme vyhrabanou zemí. Krtek hyne prakticky ihned po vdechnutí. Čpavková voda je běžně k mání v drogerii za cca 50 Kč.

(13. 01. 2014 18:10)

sosacek:Já vrazil dynamitovou patronu do díry, zakryl betonovou dlaždicí a stoupl si na ní - hlína lítala z děr po celé zahradě a druhý den 2x tolik krtinců.
Těm bestiím se to snad líbilo..
Pomáhá jedině číhat, číhat a motykou seknout!
Smrt krtkovi!/chtělo by to založit nějakou organizaci na jejich likvidaci../

(11. 01. 2014 21:23)

jend-gkhkbnt:Zdravím, stačí na zahradu nasadit ježky a máte svatý pokoj, nebo kočky.Já mám zahradu 800 m2 netknutou, sousedi okolo mne mají samý kopeček, mistr krtek

(11. 01. 2014 13:23)

sosacek:ježků mám na zahradě kupu a krtkům je to fuk..

(11. 01. 2014 21:23)

sosacek:o kočkách ani nemluvě..

(11. 01. 2014 21:26)

tyna79:ha,ha,ha...5let bojujem na zahradě s krtkem,ale marně Rušička nepomohla,psí chlupy vyhrabal,hadry namočené v chloru vyhrabal,syrné knoty nic,karbyt nic,ta kytka Královská koruna bohužel nic,snažili jsme ho vyčoudit kouřem z výfuku motorky,auta nic,vyplavit nic.Nejhorší je,že když má člověk sekat trávu,tak ty krtince ničí nože sekačky a pak čistit tu sekačku to je něco!!!!

(09. 01. 2014 12:35)

stařec:Mám tuto zkušenost od mého dědy. spočívá v tom,s krtkem neválčit,nýbrž s ním uzavřít mírovou dohodu. Pokud udělá hromádku,seberu ji opatrně na lopatu abych mu zůstal otvor.on si udělá systém chodbiček a dál neryje.Hlína z hromádek je výborná do květináčů nebo na záhony.Tak hospodaříme na zahradě oba.Vím,že to vypadá bláznivě ale opravdu to funguje. Pěkný den.

(10. 01. 2014 13:53)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy