DISKUSE K ČLÁNKU

gabreta:Jen kdyby Amíci znali "Taženej štrůdl" od našich babiček. To by na jejich koláč rychle zapomněli a cpali by se "Pravým Americkým štrůdlem"!!

(04. 02. 2014 17:09)

ladybug:Žiju v Americe a peču Americký koláč už 40 let. Je to velmi rychlý koláč, ale já to peču trochu jinak. 2 šálky mouky (hladké), 1 šálek mĕkkého másla, rozdĕlat trochu vlažnou vodou na mĕkké tĕsto. Dát do lednice odpočinout na půl hodiny. Pak vyválet placku a dát do formy (používám sklenĕnou formu, speciálnĕ na tento koláč). Nakrájím jablka, žádný sirup/škrob, jen jablka posypu hnĕdým cukrem a skořicí. Uválím druhou placku (vrchní), v prostředku nĕco vykrojím (hvĕzdičku, srdíčko atd.), pokryju koláč a prsty slepím okraje dohromady. Celý vrch ještĕ propíchám vidličkou. Peču asi hodinu v prostřednĕ horké troubĕ, až je zlatový. Nejlépe chutná teplý, může se podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny na stranĕ, nebo se šlehačkou. Nĕkdo má koláč rád s kouskem sýra (Cheddar).

(04. 02. 2014 02:40)

sores:Kristepane ten je ale pracný na čas a všechno to kolem. Ani nebudu zkoušet, jsou i jiné rychlé a výborné!

(03. 02. 2014 14:39)

oriro:Legendarni americky jablecny kolac se pripravuje jedine z hladke mouky. Original americani ani netusi ze existuje polohruba,hruba ci dokonce mouka krupice. Radeji zacnete psat o masnych vyrobcich Vy jelito!

(03. 02. 2014 14:05)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy