DISKUSE K ČLÁNKU

majojo:Jestli je kebab arabské jídlo, nemůže se balit do vepřové slaniny. Jinak je to moc dobrý na grilování. Zvlášť když to zabalíte do plátků anglické, tenkého bůčku nebo italského peku.

(09. 06. 2017 05:04)

lokii:Doufam, ze jsem to pochopila dobre, ale myslim, ze "suseny bok" je ta slanina, do ktere se masove kulicky bali.

(24. 08. 2014 16:27)

ellka:Je to slanina, ale suseny bok je trosku inak opracovany bocik, podobne aj sunka, kare, krkovicka, kupujem to v jednom masiarstve.
A pamatam si ked sme na dedine chovali prasiatko, babka tak robila sunka (sovdra), to sa cela dala odlezat v slanom naleve, potom sa 2-3 dni udila a potom musela volne zavesena v komore, v tme, pri rovnakej teplote, 2-3 mesiace stat. Chutilo to ako prosuto. Myslim ze prosuto sa tiez spracovava miernym udenim a potom susenim. Susene maso nemusi byt tvrde, zalezi ako ho susis.

(24. 08. 2014 20:28)

ellka:Tie dnesne slaniny obsahuju vela vody, preto aj prskaju ked ich pecies. Pri tych susenych by uz voda mala byt odprarena.

(24. 08. 2014 20:33)

ellka:... cela zadna noha svine dala odlezat v slanom naleve

(24. 08. 2014 20:35)

majojo:Sušený bok ´zajímavá ingredience. Jestli je tím myšlen bobkový list, může být jedině sušený. Čerstvý je to vavřín.

(23. 08. 2014 10:39)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy