DISKUSE K ČLÁNKU

zdzd:Teakové dřevo je exotické a ničí se kvůli němu pralesy, i když se pěstují uměle na plantážích, muselo se pro ně udělat místo vymýcením pralesa.
I u nás máme kvalitní dřevo, jako třeba třešeň, nebo dub, které vydrží leccos.
Na teakových a jiných plantážích nemohou žít opice ani jiní pralesní živočichové a rostliny, kterým z důvodu mizení pralesů hrozí vymření. Všechno je provázané. Nic z toho se však v reklamních letácích nepíše a ani se to nepromítá do ceny. Prales má důležitější funkce pro celou planetu, než udělat místo pro výrobu nábyku, nebo pěstování květin. Je to stejné jako s kožešinami zvířat, jen se o tom moc nemluví.
Lepší je hledat alternativu v místních zdrojích. Luxus nemusí být jen moderní křeslo, může být i lxusní chování, kdy člověk zvažuje své chování iv širších souvislostech a jeho důsledcích a snaží se co nejméně škodit.

(05. 02. 2009 13:30)

horal:Dobrý den, všiml jsem si, že někteří prodejci prodávají nábytek vyrobený z teaku a dřeva tzv.Mindi...nevíte, o co se jedná? A je skutečně pravda, že se dá i teakový nábytek nechat přes zimu venku? Když jsem se na to ptal třeba v Donate, či ve Styldes na Korunní, tak mi bylo řečeno, že sice ano, ale že i přesto nábytek, který je interiérový, nemá být dlouhodobě vystavovaný povětrnostním podmínkám. Platí tedy interiér do interiéru, zahradní do exteriéru, nebo je u teaku možné považovat tuto hranici za řekněme "překonanou"? samozřejmě, pakliže budeme brát teakové židle bez polstrování (čalounění). Může se k tomu někdo vyjádřit? Díky předem.

(02. 02. 2009 13:41)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy