DISKUSE K ČLÁNKU

kasandra226:Orchideje pěstuji v uměloh­motném­,průs­vitném květináči, do kterého po stranách jsem horkou jehlou na špízy vypálila co nejvíce dírek,aby substrát větral. Do květináče jsem nasekala kůru ze stromu - nahrubo, do té jsem je ihned po zakoupení přesadila. Zalévám je tak, že do většího hrnce napustím vlažnou vodu z vodovodu, přidám do této vody Hoštické hnojivo na rododendrony-tekuté a zamíchám. Nejprve listy orchideje osprchuji vlažnou vodou ve dřezu a pak je vložím asi na dvě hodiny s celým květináčem do připraveného roztoku v hrnci. Poté okapu. Zalévám jen velmi málo - cca 1x za 14 dnů do misky,nerosím.Mají rády vlažnou sprchu.Přes zimu moc nezalévat, ani jiným způsobem nezavlažovat. Nechat vždy pořádně proschnout substrát-teprve tehdy nasazují na květ. Jsou-li listy vrásčité - přestat zalévat.
Obecně mají rády teplo a sucho. Kvetou mi nádherně - na jednom stvolu i 30 květů.

(10. 11. 2016 14:04)

kubikova43@...:Orchidejí mám doma přes 300 a energií mě určitě nabíjejí. Nic mě neudělá větší radost, než být u nich a pozorovat je

(26. 10. 2016 17:10)

honza46:Ano, někde se to píše, ale např. podle čínského feng shui si právě máte orchideje doma pořídit pro nabití energie. Bohužel všemu se nedá věřit.

(05. 09. 2016 08:46)

ferryx:Nepěstujte orchideje, přináší nagativní energii.

(28. 07. 2016 16:46)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy