DISKUSE K ČLÁNKU

azaleia:Bydlím ve městě,větvičky na věnec jsem musela koupit to je 90 kč za 3 větve jedle,věneček ze slámy stojí 30 kč.to už je 120 a hotové věnce s dekorací stojí 250 kč.Dekorace na věnec svíčky za 50 plus nějaké ozdoby dalších 80 a to už je těch 250 .přesto si každý rok věneček dělám sama podle svého vkusu,baví mě to.
Takže bych řekla ,že úspora je tak 20 kč,pro někoho méně zručného doporučuji raději koupit hoový ))

(27. 11. 2010 08:01)

beruna:Není to takové drama, když nakupujete trochu s rozvahou. Jedlové chvojí, a to opravdu velký svazek větví, se dá (ve městě) pořídit cca za polovinu, než píšete (40 Kč) , věneček může být polystyrenový (cca za 14,- Kč), aspoň vám neshnije, svíčky v průměru za 60 Kč plus dekorace - ale obvykle lze použít domácí zdroje - perníčky nebo mašle nebo vánoční kouličky nebo keramické ozdoby apod. obvykle každý doma má nebo to vyrobí, takže se to dá opravdu pořídit cca za 120,- Kč. Ozdobné kovové držáky na svíčky jsou sice dražší, ale vyplatí se to a můžete je používat pořád.

(27. 11. 2010 14:54)

mandat:Staci preci jen mensi vanocni dekorace se svickou.Proc to musi byt venec? v Ceskoslovensku se nikdy advent nedrzel.Kazdy ma sve tradice.Vim,ze jako male deti jsme sbiraly ruzne veci v lese a pak z nich vyrabely ruzne dekorace.Ted se vydelava na vsem.Bohuzel.Preji Vam hezke vanoce.

(26. 11. 2010 08:30)

beruna:Ať to každý pojedná, jak chce a jak se mu to líbí. Je pravda, že adventní věnce se u nás začaly dělat až dlouho po převratu, tak před deseti patnácti lety a podobně jako kdysi dávno stromeček se k nám ta tradice dostala z Německa. Do té doby býval u nás před Vánocemi spíš zvykem ozdobený svícen a ozdobená větev borovice ve váze - každý si to nějak vyrobil, zatímco dneska se všechno prodává. Spíš je škoda, že se víc nepěstuje tradice betlémů.

(27. 11. 2010 15:06)

janstanek:Vykašlete se na adventní věnec!

(26. 11. 2010 07:37)

geejitka:nejvíce mě zaujal ten šiškový věnec, je opravdu krásný a podle mých představ. Občas ujíždím na takovýchto šílenostech, ale prostě líbí se mi to. Nesmí být moc přeplácaný (4svíčky, sem tam nějaké ozdůbky, šňůrky a je to) , ale toto se povedlo........já jsem takový domácí kutil, takže když se mi něco líbí, tak se to snažím vytvořit sama. Dělá mě to radost a dávám plnou volnost fantazii.........

(26. 11. 2010 06:09)

divenka:adventní, vánoční dekorace ( ale i veliknoční, dušičkové, letní dekorace na terasu a tak) si dělám sama. Je to dle mých představ v barvách, které se mě líbí. Věnce, které jsem viděla v tyto dny byly strašlivě přeplácané, takové jako kdyby je vyráběly děti no hrůza a ta cena.... takže ušetřím, odpočinu si při výrobě a mám něco, co se mě líbí a dělá mě dobře pochvala odstatních.

(24. 11. 2010 13:48)

matyldamatylda:Ano, souhlasím. V jednoduchosti je krása a těm třpytivým, předraženým hrůzám se také vyhýbám obloukem

(24. 11. 2010 15:02)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy