lecram:Je síce pekné,no chcel by som vidieť toho odborníka,ktorý namontuje obklady a sirka dverí povedzme 90 ostane 90 cm snád tomu neveríte,jedine ak ten kov obložíte foliou inak logika dáva,že ked bude mat obklad iba 0,5 cm tak tie zárubne už nemôžu byť 90 tky,ale 89 tky a potom keby sa aj tento zázrak f. SAPELI stal,cena za jedny najlacnejsie futra 2 700 korún pri klasickom stvorizbovom byte kde je 6 -7 dverí činí iba v úvodzovkach 16 200 až 18 900 korún čo je celkom slušná pálka,ale kto tomu verí a na to má,no problém....
lecram:Je síce pekné,no chcel by som vidieť toho odborníka,ktorý namontuje obklady a sirka dverí povedzme 90 ostane 90 cm snád tomu neveríte,jedine ak ten kov obložíte foliou inak logika dáva,že ked bude mat obklad iba 0,5 cm tak tie zárubne už nemôžu byť 90 tky,ale 89 tky a potom keby sa aj tento zázrak f. SAPELI stal,cena za jedny najlacnejsie futra 2 700 korún pri klasickom stvorizbovom byte kde je 6 -7 dverí činí iba v úvodzovkach 16 200 až 18 900 korún čo je celkom slušná pálka,ale kto tomu verí a na to má,no problém....
marulilinka:Zdravím, dřevěné obklady máme v paneláku namontované a nebyl s tím žádný problém. Na možnost nás upozornili známí a přišlo mi to jako dobrý nápad. Máme je od podzimu a nemůžeme si stěžovat... Montáž proběhla hladce a úklid jsem čekala horší, takže mě to mile překvapilo . Teď to vypadá o poznání líp, máme z toho radost.
ohmori:Ahojte a nevěřte!!!
Několik let jsem pracoval jako montér u značkového prodejce výrobků Sapeli v Brně.
Tento obklad je do jisté míry slušivý doplněk bytu. Dá se říct kus krásného nábytku.
Toť vše.
Doporučuji montáž pouze v bytech s ABSOLUTNĚ rovnými a kolmými stěnami, stejně tak na Mega rovnou podlahu. Jinak se nevyhnete nepříjemnému pasování.
Váž byt se změní na pracoviště truhláře, který na místě bude všechny komponenty upravovat!!! (pila, hoblík)
Montér tyto práce provádí na místě. Zákazník nikdy není prodejcem informován na možné problémy, protože prodejce potřebuje zboží prodat!!! No a když už má zboží doma, (po zaplacení min 60% + 30% z ceny, jinak zboží nepřivezou) řekne si, že už to nějak přežije.
Dejte si do smlouvy poznámku, že prodejce zaručuje čistotu montáže oproti % penále
...a nevěřte hned kdejakému odborníkovi
Hezký den.
odbornik:Ano, souhlasím, jednalo se o problém staršího typu zárubní OKZ, který nebyl pro nerovné stěny vyhovující. Aby se tyto montážní potíže maximálně eliminovaly, přišlo SAPELI v roce 2010 s novinkou, a to vylepšeným systémem OKZ, o kterém je nyní řeč a zcela nahradil dřívější generaci. Díky tomu jsou nyní komponenty OKZ zcela připraveny na bezproblémový obklad.
hally:a i práce bude čistá. Ale nemůže se stát, že potom dveřmi nepronesete třeba sedačku nebo postele do ložnice? O kolik cm se zúžíí průchod dveřmi? Plánuji výměnu futer, ale doporučili mi je vysekat a dát nové.
odbornik:Dobrý den, systém OKZ vyvinul český výrobce dveří SAPELI právě tak, aby bylo po obkladu kovových zárubní možné znovu použít původní dveřní křídlo. Proto je faktem, že se průchod nezmění (respektive rozdíl je pouhých několik milimetrů, které nijak nezmění funkčnost průchodu a neomezí použití původních dveří). Bližší informace vám rádi sdělí prodejci SAPELI přímo ve Vašem regionu, prodejní síť najdete zde: http://www.sapeli.cz/index.asp?obsah=486& .