Znáte je? Řízky naruby a ještě zapečené! Víme, jak na ně
1
/
9
Prohlédnout znovu
Znáte je? Řízky naruby a ještě zapečené! Víme, jak na ně
Ingredience pro zapečené řízky naruby
|
Hobbymanie.tv
1. Větší počet plátků vepřového masa (v tomto případě je to krkovice) naklepejte paličkou, osolte je, opepřete a hned obalte ve strouhance.
|
Hobbymanie.tv
2. Takto obalené plátky položte na prkénko a strouhanku na povrchu zaklepejte paličkou do jejich povrchu. Díky tomu se maso uzavře a nepustí šťávu
|
Hobbymanie.tv
3. V další fázi můžete řízky ponořit do misky s rozšlehanými vejci a následně ještě do polohrubé mouky. Skutečně je to tedy trojobal naruby
|
Hobbymanie.tv
4. Nyní netypicky obalené řízky osmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku na pánvi. Jejich povrch by měl být pěkně zlatohnědý
|
Hobbymanie.tv
5. Vytřete máslem zapékací misku a usmažené řízky do ní nakládejte jeden na druhý. Plátky lze překrojit, abyste vyplnili všechna místa
|
Hobbymanie.tv
6. V misce promíchejte vejce s trochou soli a černého mletého pepře. Zároveň přidejte sladkou smetanu, trochu kečupu a opět důkladně našlehejte
|
Hobbymanie.tv
7. Smetanovou zálivkou obsah zapékací misky zcela zalijte. Vše vložte do středně vyhřáté trouby (175 oC) a řízky důkladně zapečte (asi 40 minut)
|
Hobbymanie.tv
Zapečené řízky naruby se podávají vyklopené na oválném talíři a porcují se nožem napříč jednotlivými plátky masa
|
Hobbymanie.tv
Překvapivé křeslo pro Síkelu! Co bude mít na starost v nové eurokomisi v Bruselu?
Richard Müller (63) překvapil: Utajená svatba!
Hádky v debatě Blesku: Lezení do zadku, soudružka, těžké časy i tajtrlíci z plakátů
Lucii (41) bolelo v krku, byla to rakovina! Přišla jsem za pět minut dvanáct, přiznává
Dohra domácího porodu sekty z Plas: Otec chce dcerku do péče a prosí o peníze
Zadlužená tenisová legenda Becker: Luxusní svatba v Itálii!