PROSTOR Společný dětský pokoj s možností budoucího rozdělení na dvě samostatné jednotky pro kluka a holku.

PROBLÉM V pokoji chybí úložné prostory a odpočinkové zóny pro děti, je třeba vyvolat i pocit soukromí.

ŘEŠENÍ Jde to i lépe! Vytvořili jsme dvě varianty – hernu, kde se budou děti vznášet v oblacích, i kreativní prostor pro učení, až je škola za čas zavolá.

Dříve - Pokoji chyběl jednotný styl, působil neuspořádaně. Bylo potřeba vyřešit ukládání a vytvořit útulný prostor, kde si budou moci sourozenci hrát a později se i učit do školy.
Autor: Nové proměny bydlení

Dříve - Pokoji chyběl jednotný styl, působil neuspořádaně. Bylo potřeba vyřešit ukládání a vytvořit útulný prostor, kde si budou moci sourozenci hrát a později se i učit do školy.

1) Vzhůru do oblak! Nový pokojíček teď nabízí dostatek místa pro hraní i odpočinek obou dětí. V nepoužívaném výklenku (není na obrázku) vznikl veliký úložný prostor, který je společný pro obě varianty. V případě rozdělení pokoje na dva se skříň jednoduše demontuje. Postele mají v sobě praktické zásuvky na ukládání hraček a také úložný prostor pro peřiny (pamatujete na peřinák?) Stlaní bude odteď hračka! Obě poloviny pokoje od sebe odděluje stylizovaný strom z překližky, protější strana místnosti pak skýtá dostatek místa pro hrací koutky obou dětí a stoleček na malování.
Autor: Nové proměny bydlení

1) Vzhůru do oblak! Nový pokojíček teď nabízí dostatek místa pro hraní i odpočinek obou dětí. V nepoužívaném výklenku (není na obrázku) vznikl veliký úložný prostor, který je společný pro obě varianty. V případě rozdělení pokoje na dva se skříň jednoduše demontuje. Postele mají v sobě praktické zásuvky na ukládání hraček a také úložný prostor pro peřiny (pamatujete na peřiňák?). Stlaní bude nyní hračka!

Obě poloviny pokoje od sebe odděluje stylizovaný strom z překližky, protější strana místnosti pak skýtá dostatek místa pro hrací koutky obou dětí a stoleček na malování.

2) Učení nemá být žádná nuda, veselé barvy a materiály vnesou do pokoje kreativitu a vtip. U okna nově přibyly dva pracovní stolky s židlemi a postele se přesunuly pod zkosený strop, který vytváří přirozený náznak nebes. Tento motiv jsem tedy rozehrála ještě připevněným závěsem, který se může velmi snadno během chvíle změnit na prima úkryt. Děti dostaly volnou ruku při volbě doplňků – koberec je ušitý z barevných kuliček, kreativní osvětlení nad stolem působí jako obří korálky navlečené podle toho, jak se dětem zrovna zalíbily.
Autor: Nové proměny bydlení

2) Učení nemá být žádná nuda, veselé barvy a materiály vnesou do pokoje kreativitu a vtip. U okna nově přibyly dva pracovní stolky s židlemi a postele se přesunuly pod zkosený strop, který vytváří přirozený náznak nebes.
Tento motiv designérka tedy rozehrála ještě připevněným závěsem, který se může velmi snadno během chvíle změnit na prima úkryt.

Děti dostaly volnou ruku při volbě doplňků – koberec je ušitý z barevných kuliček, kreativní osvětlení nad stolem působí jako obří korálky navlečené podle toho, jak se dětem zrovna zalíbily.

1) BARVY Neutrální základ na stěnách oživují doplňky v barvách typických pro holčičku i pro chlapce. Odstíny jsou pastelové.

2) BARVY Tady je barevnost mírně posunutá ke starším dětem, barvy jsou silnější, s šedým základem. Opět nic křiklavého!

Text a vizualizace: Lenka Kulhavá

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení

cover
Autor: Nové proměny bydlení