PROSTOR Pokoj v podkroví rodinného domku má okna na východ, takže sem svítí ranní slunce, které každého brzy probudí. 

PROBLÉM Pokoj neodpovídal potřebám dospívajících dětí, pro něž je především
určen. Postrádal originálního ducha, tak typického pro zbytek Denisina domu. Děti
se samy těšily na proměnu, s níž potom Denise rády pomohly. 

ŘEŠENÍ Velká rozkládací sedačka, která zabírala téměř veškerý volný prostor a denně ji rozkládat a skládat se samozřejmě nikomu nechtělo, byla vyměněna za dvě
dřevěné postele s velkými zásuvkami pro ukládání věcí. 

Denisa Bartošová: „Pro manželovy děti a pro hosty jsme měli podkrovní ložnici. Jak nebyla ničí, neměla ani žádný charakter. U mě doma? S tím byl konec!“ 

 

DŘÍVE Pokoj s rozkládací pohovkou nebyl pro víkendové pobyty dětí ani hostů ideální, ne vždy si chtějí návštěvy být tak blízko...  

NYNÍ Nové uspořádání pokoje zajišťuje dvěma hostům příjemný komfort i soukromí, a dokonce možnost soustředění u pracovního stolu. 

DŘÍVE Podkrovní ložnice pro hosty měla rozkládací provizorní dvoulůžko a pokoj byl zařízený vším, co už se nikde jinde neuplatnilo. Podlaha z lamina tu byla po původním majiteli.

 

NYNÍ Pokoj teď opravdu patří Martině a Markovi. Martina je navíc talentovaná klavíristka, takže noty do jejího života opravdu patří. 

DŘÍVE Změť různých typů nábytku a materiálů, k tomu ostré barvy, které svým členěním jen ještě víc vyvolávaly v pokoji chaos. 

NYNÍ Vedle dveří je elegantní pracovní kout s opravdovým psacím stolem a dobře uspořádaným ukládáním. 

DŘÍVE Provizorní nábytek nikdy nevytvoří pocit pohodlí a řádu, je to jen náhražka. Stůl nebyl vhodný k práci, tak se zavalil věcmi.

NYNÍ Osmnáctiletá Martina si na focení vzala k sobě kočku Lízu a dvanáctiletý Marek fenku Lišku, které už možná znáte z jiných Denisiných proměn. Je tady dobře všem.

 

První barvou je zašlá barva starého notového papíru. Tyrkysové akcenty tvoří poličky a pletené šňůry a světlá šedá funguje jako neutrální sjednocující prvek.

Proměna: Denisa Bartošová, text: Pavlína Blahotová, foto: Veronika Raffajová

Vytvořeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení.