Kousek Valencie u vás na grilu

Autor: CAMPING GAZ CS s.r.o.

Paella je tradiční jídlo pocházející ze španělského města Valencie. Podobá se rizotu nebo pilafu a dá se připravit i na vašem zahradním grilu Campingaz. Pánev je vyrobena z nerezové oceli s nepřilnavým povrchem. Pánev se tak dá využít k více účelům. Kromě přípravy oblíbené valencijské speciality se může na paella pánvi vařit například italské rizoto, rýžový nákyp a celá řada dalších jídel. Vyzkoušejte Valencijskou paellu podle Martina Škody. Připravte si 600 g kuřecího masa (stehna nebo křídla), špetka cukru, hrst zelených fazolek, 3 lžíce rajčatového pyré, 2 papriky (zelená, červená, asi 1000 ml drůbežího vývaru nebo vody, 350g kulatozrnné rýže, 1 menší lžičku sušeného šafránu (nebo španělského koření na paellu), hrst hrášku, 3 – 4 lžíce oleje, mořskou sůl, bílý pepř, velkou snítku listové petržele, citron.

Maso nakrájené na větší kousky okořeňte solí, pepřem, špetkou cukru a marinujte ideálně přes noc. Ve velké pánvi na paellu z řady Culinary modular systém rozpalte olej. Poté začněte smažit kuřecí maso (případně i králíka). Asi za 4–5 minut by mělo být hezky opečené. Přidejte nakrájenou papriku, lusky a při střední teplotě restujte další 2 minuty. Přidejte pyré a opět krátce zarestujte. Přilijte vývar a začněte do pánve postupně směrem do kříže vsypávat rýži. Vše zamíchejte a přidejte šafrán, který jste předtím chvíli nechali máčet v troše teplé vody. Počkejte, až vývar začne vřít, dle potřeby dosolte a při nižší teplotě nechte paellu probublávat asi 20 – 25 minut (dokud se nevypaří většina vody a rýže nebude hotová). Občas promíchejte, aby se nepřipálila. Ke konci ochutnejte, dle potřeby dochuťte, přidejte hrášek a paellu nechte krátce dojít. Hotovou paellu podávejte s nakrájenou petrželkou a kousky citronu.

Grilované kuře bez obav

Autor: CAMPING GAZ CS s.r.o.

Každou návštěvu, a to včetně dětských hostů doslova ohromíte celým grilovaným kuřetem, zelným salátem s křenem, mrkví a bylinkovou majonézou. Připravte si 1 celé kuře (asi 1,5kg),, 1 plnější lžíce soli, 1 malá lžička bílého pepře, 1 / 2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 plná lžička kurkumy, 1 plná lžička sušeného mletého česnek, 1 plná lžička mletého hořčičného semínka, 1 / 2 lžičky cukru, 3 lžíce slunečnicového oleje, malé brambory (styl grenaille), 100g slaniny a zeleninu (papriky, cibule, cuketa…) Celý recept najdete zde.

To nejlepší na konec

Autor: CAMPING GAZ CS s.r.o.

S roštem Culinary Modular System si kromě slaných dobrot můžete připravit také delikátní dezerty. Velmi oblíbený je hruškový koláč s třešněmi a mandlemi. Na koláč si připravte balení rozváleného listového těsta o 275 g, 2 až 3 hrušky, špetku mletého kardamomu, 1 velkou lžíci cukru, 30 g loupaných plátků mandlí, 2 lžíce přepuštěného másla, hrst sušených višní nebo třešní, 1 limetku, polohrubou mouku na vyválení těsta, 1 vajíčko, crème fraîche nebo zakysanou smetanu. Celý recept najdete zde.

Fotogalerie
12 fotografií