„Jakuba si našli podle jeho filmů o rybách. Měl chytit v Himálaji sumce lidožrouta. Sumci si tam totiž si kvůli pohřbívání mrtvých do vody zvykli na lidské maso a napadají živé lidi,“ prozradil rybářův otec, skladatel Karel Vágner (69).

Jakub tohoto obávaného sumce, přestože to bylo velice nebezpečné, chytil. Na to konto mu National Geographic Channel nabídl jako prvnímu člověku z Česka smlouvu na seriál. Ten startuje již 28.4. večer dílem s názvem Amazonie a další díly půjdou vždy ve čtvrtek, reprízy v pátek.

Všechny ryby pouští na svobodu

Jakub Vágner s aligátoří rybou
Autor: Jakub Vágner a Jiří Středa
Vágner je držitelem mnoha rybářských rekordů. První vytvořil, když mu zdokumentovali úlovek 147 sumců za 40 hodin lovu. Druhým rekordem bylo ulovení největší sladkovodní ryby arapaimy velké (Arapaima gigas) v povodí Amazonie. Třetím světovým rekordem pak byl sumec o hmotnosti 110 kilogramů a délce 251 centimetrů, ulovený na italském veletoku Po.

Loni si Vágnera do své proslulé americké Tonight Show pozval Jay Lane. Před českým rybářem tam byli například Barack Obama a Jennifer Aniston. Jakub je také známý tím, že všechny své úlovky zase vypouští na svobodu.

Jakub Vágner: Chytat ryby ho naučil pytlák!

Jakub Vágner: Chytat ryby ho naučil pytlák!

V osmi letech si vysnil, že se stane profesionálním rybářem. Dospělí se jen usmívali: Však ono to kluka přejde. Nepřešlo a dnes jeho články, fotky…celý článek

Fotogalerie
7 fotografií