Roneček je nyní v péči veterináře, protože má problémy s nohama. Jeho majitelka Zdeňka Koldová (36) z Ostravy – Hrabůvky přitom bez něj neudělá ani krok. „Nemůžu bez něj ven, mám těžkou cukrovku, Roneček ale umí vycítit nastupující hypoglykemický záchvat a včas mě varovat. Vycítí to z mé kůže a začne výt, “ říká.

Zdeňka Koldová neudělá bez svého asistenčního pejska ani krok
Autor: nejpes

Zatím neznámý muž přitom zaútočil na asistenčního psa už podruhé, tentokrát při procházce Bělským lesem. Labrador byl z napadení v šoku, ale nebránil se. Odmalička byl vychováván k absolutní důvěře k lidem – pomáhá totiž při canisterapii nemocným dětem a seniorům.

Psí psycholog Desenský nabízí Ronečkovi pomoc

Se psími kamarády pomáhá i dětem, které ho milují
Autor: nejpes
Podle známého psího psychologa Rudolfa Desenského může mít takovýto brutální útok pro canisterapeutického psa trvalé následky! „Neočekávám, že by změnil svůj vztah k dětem, ale vůči dospělým a zvláště mužům by mohl už trvale být krajně nedůvěřivý,“ vysvětluje. „Kdyby k tomu došlo, dám dohromady pár kamarádů, Ronečka přivezeme k nám a dáme ho zase do pořádku,“ vzkazuje psí psycholog Zdeňce Koldové.

Ta jeho pomoc vítá. "Bojím se nejhoršího, zatím se Roneček stará nepřetržitě o mě, v canisterapii ale pracovat nemůže, takže nevím, jak bude po útoku reagovat. Panu Desenskému moc děkuji, kdyby to bylo špatné, dám mu hned vědět," dodává.

Pomozte najít brutálního útočníka!

Roneček není jedinou obětí neznámého muže, ten v Ostravě útočí na pejsky i jejich páníčky opakovaně. Svědkyně policii popsaly, že má vyšší postavu a tmavé vlasy, je tetovaný na krku, chodí oblékaný v černém nebo v maskáčích. Pokud tohoto muže, který nenávidí psy uvidíte, oznamte to ihned na telefonní linku 156.

Fotogalerie
6 fotografií