Psí psycholog Rudolf Desenský a specialistka na trénink koček Klára Vodičková v pořadu Kočka není pes pomáhají majitelům zvířat, kteří si už se svými mazlíčky nevědí rady.

Sympatická majitelka bydlí se svými dvěma kočkami, Sissi a Madlenkou, v útulném pražském bytě. Třebaže žijí ve zdánlivé shodě, často dá Sissi Madlence najevo, kdo doma velí. Madlenka, i když jsou obě stejně staré, váží polovinu hmotnosti Sissi, která ji občas pěkně zválcuje. Co však paničce vadí nejvíc, je ranní buzení. Sissi vyleze už ve 3:30 a vyrazí obtěžovat paničku nevybíravým způsobem rovnou do postele. Klára konstatuje, že mezi kočkami jde o hravou agresi, takže má paní majitelka za úkol kočky utahat hrou. Také je třeba změnit dobu krmení.

Pes Luis je rovněž pěkný dáreček. Bydlí se svým pánem v pronajatém bytě a je na něm absolutně závislý. Po jeho odchodu do práce vyvádí jako zběsilý. Štěká a štěká, dokud se páníček nevrátí. Ruda konstatuje, hned jak je spolu spatří, že závislost je zřejmě oboustranná. Luis je pes z útulku a jeho člověčí přítel se mu snaží za každou cenu vytvořit krásný život. Ukazuje se, že Luis je obratný manipulátor a Rudovi je jasné, že páníčka čeká spousta práce. I Luise je třeba utahat. Úkolů je tu ještě mnohem víc, bohužel. Otázkou je, zda současná situace oběma, Luisovi i jeho páníčkovi, vlastně nevyhovuje.

Vysílá česká televize v sobotu 31. března v 17.55 na ČT1