Nápad dostal ve chvíli, kdy přemýšlel, jak si udělat zelenou oázu ve svém bytečku, kam se mu stěží vejde postel a psací stůl. Navrhl tedy květináč, který lze v bytě instalovat stejně jako svítidlo a získal tak atraktivní „zelený lustr“.

Obrácený květináč ocení i hospodyňky

Čerstvé bylinky vždycky po ruce...
Autor: Boskke.com
Morris svůj vynález nazval Sky Planter. V květináči je u dna, v tomto případě vlastně „stropu“, malá nádržka, které květinu průběžně zásobuje vodou. Aby se nevysypal substrát, zadržuje ho speciální síťka. Protože nedochází k odpařování ani odtékání přebytečné vody, nemusí se květiny zalévat tak často, jako v případě „obyčejných“ květináčů.

Sky Planter se dá zavěsit kamkoliv. V obýváku, nad postelí a nápad ocení i hospodyňky. Květináče se dají umístit přímo nad kuchyňskou linku – čerstvé bylinky jsou tak stále po ruce.

Vynález se stal brzy šlágrem. Kytky, postavené na hlavu, dnes najdete nejen v bytech, ale třeba v kancelářích nebo restauracích. Pořídit se dají už i v Česku například u internetových prodejců. Cena těchto květináčů u nich začíná na částce 900 korun.

Fotogalerie
6 fotografií