Chcete-li koupat v křišťálově čisté vodě, neobejdete se  bez několika věcí. Pokud máte jen trochu větší bazén, je na místě uvažovat o pískové filtraci. Ta kartušová nemá ani zdaleka takový výkon a tak by se vám voda snadno zakalila.

Písková filtrace Bestway s průtokem 3 028 l./hod.
Autor: Sportnanetu.cz
Za velmi přijatelnou cenu pořídíte pískovou filtraci Bestway v e-shopu Sportnanetu.cz. Vyčistí přes 3 kubíky vody za hodinu, má šesticestný ventil pro jednoduché nastavení a proplach písku.

Potřebovat budete i bazénovou chemii. Sportnanetu.cz nabízí kompletní sady pro péči o bazén. A pokud jste alergičtí na chlór, který většina přípravků obsahuje, nemusíte zouvat. Objednat si můžete i bezchlórovou chemii, která nedráždí oči, kůži ani sliznice.

Užitečné doplňky

Solární sprcha Bestway 20 l.
Autor: Sportnanetu.cz
Vyplatí se pořídit i solární plachtu, která pokud se právě nekoupete, zachycuje sluneční energii a v noci pak zabraňuje úniku tepla z bazénu. Vhodná je i plachta krycí, která chrání vodu před nečistotami.

Přemýšlet byste měli také o bazénovém vysavači, který vám ušetří spoustu práce při čištění dna. V Sportnanetu.cz nabízejí hned několik typů těchto vysavačů pro menší i velké bazény. Vhod přijde i bazénová sprcha nebo takové maličkosti, jako je třeba nožní pumpa k nafukování lehátka nebo solární osvětlení pro večerní koupání.

Fotogalerie
4 fotografie