Do svých chalup jsou slavní ochotni investovat statisíce korun.Řada umělců, kteří rádi chalupařili, už ale není mezi námi. O jejich chalupy se dál starají nejbližší, jiné už ale nestojí, nebo jsou na prodej.

Jaroslava Obermaierová: Chalupu jsem zrekonstruovala za Ulici

Chalupu na Žďársku zrekonstruovala Obermaierová za výdělky ze seriálu
Autor: Jiří Hadač a David Malík
Představitelka Vilmy Nyklové z Ulice, herečka Jaroslava Obermaierová (64) se netají tím, že je pro ni seriál požehnáním. „Za honoráře jsem konečně zrekonstruovala chalupu k celoročnímu užívání. Život v Praze je strašně nákladný, tak se synem Jardou (29) plánujeme, že se jednou odstěhujeme do přírody,“ svěřila Obermaierová Blesku.

„Kluk to tam navíc miluje a našel by si i práci v místním stacionáři,“ dodala herečka, která do chalupy vrazila přes půl milionu korun.

Fotogalerie
4 fotografie

Myslíte si, že vaše chalupa nebo chata trumfne ty, které mají celebrity? Pak neváhejte a přihlaste se do unikátní soutěže Blesk.cz o NEJ chalupu a chatu! Pošlete do soutěže fotku té své a vyhrajte!

Autor: 

Půvabná chaloupka Vlastimila Brodského je už zbouraná

Svou půvabnou chaloupku ve Slunečné měl herec Vlastimil Brodský natolik rád, že se v ní rozhodl i zemřít. Před osmi lety si tu přiložil pistoli k hlavě zmáčkl spoušť. Tato smutná událost vedla jeho dceru Terezu a syna Marka k tomu, že chalupu, kde trávili své dětství, prodali.

Roubenka, kam Tereza Brodská za tátou tak ráda jezdila, už je zbouraná.
Autor: Ladislav Křivan a David Malík

„Byl to dobrý nápad. Ani jeden z nás by tam vteřinu nevydržel,“ říká Tereza, která ve Slunečné se svým otcem strávila ty nejkrásnější chvíle. Chvíle i kouzlo místa jsou ale pryč. Jak Blesk.cz zjistil, na místě staré roztomilé roubenky Brodského už stojí  nový dům.

Původní chata byla tak prožraná dřevomorkou, že novému majiteli nezbylo, než ji celou zbourat. Staré časy s Brodským připomíná jen rybníček za chalupou, kde herec choval kapry.

Chalupa po Michalu Tučném bude na prodej

Milujete komediální trilogii oblíbeného režiséra Zdeňka Trošky „Slunce, seno a…“? A kultovní vesnička se svéráznými obyvateli vám učarovala natolik, že byste v ní chtěli chalupařit?? Nyní máte šanci! V jihočeské vísce Hoštice, kde se natáčela,  je na prodej hned několik stavení.

Statek Michala Tučného - 5 000 000 Kč: Za nenápadnými vraty na návsi se skrývá statek, v němž léta žil zpěvák Michal Tučný. Tvoří jej dvě stavení, travnatý dvůr a otevřená stodola. O ceně zatím Marta Tučná-Novotná mluvit nechtěla, podle Hoštických by mohlo jít o pět milionů i více.
Autor: Vlaďka Hradská
Přímo na návsi stojí statek, v němž žil oblíbený zpěvák Michal Tučný. Jeho manželka Marta Novotná Blesku potvrdila, že počítá s prodejem.

„Je předčasné o tom více mluvit. Zatím jsem to ještě neřekla ani Michalovým přátelům. Ale milované Hoštice neopustím. Jen jsem se přestěhovala o 200 metrů dál do nového. Statek byl pro mě příliš velký,“ uvedla Marta Novotná.

K mání je tu i opravená chalupa dcery muzikanta Tomáše Linky.ten v obci dál zůstává, vlastní totiž nedaleko jiný dům.