Pošlete fotku do naší unikátní soutěže, ve které hledáme nej chalupu a chatu Česka. Soutěžit můžete i v kategorii vychytávek, jako je třeba pěkné posezení pod pergolou, hezká skalka, bazén, nebo třeba sbírka zahradních trpaslíků či klasická kadibudka.

Mít své druhé „víkendové“ sídlo mimo město je český fenomén. Proč ale vlastně rozlišujeme, jestli jedeme na chatu, nebo na chalupu?

Chaty a chalupy
Autor: Blesk.cz

Co je to chata

Chaty stavíme od základů podle svého návrhu. Ať už to jsou malé stavby v osadách nebo velká individuální sídla, charakterizuje je právě to, že jsou v krajině novým prvkem.

Co je to chalupa

Jde povětšinou o renovované vesnické stavení nebo například hájenku. Tedy objekt, který postavili naši předkové a my ho dále zvelebujeme. Krajináři a památkáři si proto chalupaření pochvalují. Díky němu se daří zachránit řadu historicky cenných staveb a zachovat přirozený ráz vesnic.

Jak se přihlásit

Soutěž probíhá ve třech kategoriích „Chaty“, „Chalupy“ a „Vychytávky“. Přihlásit se do ní můžete registrací na stránkách soutěže www.blesk.cz/chalupy. Pokud chcete soutěžit ve více kategorií, vytvořte si profil pro každou z nich. Vložte fotografii popřípadě fotografie vašeho objektu. Můžete připojit i jeho krátký popis.

Termíny soutěže

1. Vkládat fotografie můžete v období od 12. července do 16. srpna 2010.

2. První kolo hlasování čtenářů Blesk.cz se uskuteční v období od 16. do 31. srpna 2010.

3. Deset objektů s nevíce hlasy z každé kategorie postoupí do druhého kola, kdy se bude hlasovat pomocí SMS. Hlasování bude probíhat od 15. do 30. září 2010

Ceny

Vítězem se v každé kategorie stane objekt s nejvíce SMS hlasy získanými ve druhém kole. Vítězové kategorie Chata a kategorie Chalupa získají peněžitou odměnu ve výši 40 000 Kč, vítěz kategorie Vychytávka 20 000 Kč.

Podmínky soutěže

Svou chalupu nebo chatu může do soutěže přihlásit pouze její vlastník, popřípadě ten, kdo se může prokázat písemným souhlasem vlastníka s jejich zveřejněním v soutěži.

Kompletní pravidla soutěže najdete ZDE>>>