Ponorné čerpadlo je užitečný a hlavně univerzální pomocník. Bude se vám hodit nejen v domě, ale také na zahradě. Poslouží při čerpání vody z bazénu i do něj, můžete ho dát do sudu nebo nádrže s dešťovkou a kropit zahradu, „vytáhne“ vodu ze studny.  Pomůže i v případě, kdy se vám vytopil třeba sklep.

Ponorné čerpadlo vybírejte podle čistoty vody

Při rozhodování, jaké ponorné čerpadlo vybrat, si musíte nejdříve ujasnit, jak čistou vodu budete přečerpávat. Vyrábějí se dva základní typy: čerpadla kalová a na čistou vodu. Druhé z nich využijete v případě, kdy nádrž nebo studna neobsahuje žádné velké pevné částice. V opačném případě je třeba volit čerpadlo kalové, které zvládne „vycucnout“ vodu ze septiku, ze zatopeného sklepa i studny, ve které je třeba písek.

Náš tip: Ponorná čerpadla Fieldmann

Čistá voda: Ponorné čerpadlo Fieldmann FVC 2001-EC je využitelné pro přečerpávání čisté vody z nádrží, bazénů, sudů atd. - během jedné hodiny dokáže odčerpat až 5000 litrů čisté vody. Přečerpávat můžete vodu o teplotě max. 35 °C, až do hloubky 5 metrů s maximálním výtlakem do výšky 6

FVC 2001-EC Čerpadlo na čistou vodu Fieldmann
Autor: Hobbyman.cz
metrů, přičemž velikost pevných částic v čerpané kapalině nesmí přesáhnout  5 mm. Přívodní kabel je 10 m dlouhý.

Čerpadlo je navíc vybaveno automatickým plovákovým spínačem, který při zvýšení hladiny v daném prostoru automaticky zahájí odčerpávání vody a v případě poklesu hladiny pod určitou úroveň dojde k vypnutí čerpadla.

FVC 2003-EK Čerpadlo na kalovou vodu Fieldmann
Autor: Hobbyman.cz
Kalová voda: Ponorné čerpadlo Fieldmann FVC 2003-EK je využitelné pro přečerpávání kalové vody ze zatopených prostor, septiků, nádrží, bazénů atd. - během jedné hodiny dokáže odčerpat až 7500 litrů vody. Vybaveno je stejně, jako čerpadlo předešlé.

Oba typy čerpadel nemusíte nikde shánět: Nejjednodušší je objednat si je za velmi příznivou cenu v e-shopu Hobbyman.cz a nechat si ho dopravit až  domů.

Fotogalerie
2 fotografie