Konference Dřevostavby v praxi se letos dočká svého již 6. ročníku. Více jak dvě stovky předních odborníků na dřevěné stavby ve dnech 1.-2. listopadu vystoupí na tradičním místě konání, hotelu Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem.

Těšit se můžete na více jak tři desítky přednášek, které vám představí nejnovější trendy technických a stavebních řešeních. Upozorní vás na problémy, na které můžete během stavby narazit a poradí, jak správně řešit technické detaily, projekty a postupy.

Mezi tématy najdete nové možnosti skladeb nosných i nenosných konstrukcí do dřevostaveb s konstrukční deskou RigiStabil, praktické zkušenosti z cvičných požárů deskových materiálů pohledem vyšetřovatelů příčin vzniku požárů HZS ČR, posuzování požárně-bezpečnostního řešení stavebně-požárním dozorem HZS, dozvíte se více o změnách v souvislosti s novou legislativou o hospodaření s energií (průkaz ENB) a mnoho dalšího.

Tak nezapomeňte a zaregistrujte se včas. Registrace probíhají do 19.října a nejjednoduší způsob je online registrace na stránkách www. rigips.cz.


Co jsou to dřevostavby?

Dřevostavby se v posledních letech staly velmi oblíbené pro svoji ekologičnost a nízkonákladovost. Moderní jsou tzv. sendvičové stavby, které se vyrábějí z masivních dřevěných hranolů či kulatin. Fasády se omítnou zateplovací omítkou, takže často ani nepoznáte, že se jedná o dřevostavbu. Mezi nejklasičtější typy dřevostaveb patří také roubenky a sruby, které často najdeme na českých vesnicích.