Je bohatý, výstřední, nosí dlouhý copánek, a i když žije v Česku už přes dvacet let, s češtinou si moc hlavu neláme. Ale nikomu to nevadí - každého si získá svým kubánským temperamentem a otevřeností.

Trvalé bydliště: Hvězdárna

Osmany bydlí v bývalé hvězdárně z roku 1908 v Nižboru u Berouna.
Autor: Prominenti, TV Barrandov
Před časem si Osmany Laffita pořídil objekt bývalé hvězdárny v Nižboru u Berouna, kde žije se svým přítelem a manažerem Guyem Gheysensem. Secesní dům z roku 1908 zrekonstruoval, při řešení interiéru se nechal inspirovat kubánským koloniálním stylem. Ten převládá i v kuchyni, kterou si navrhl sám.

Masivní dub, dřez z jednoho kusu mramoru…

„Kuchyň musí být velká, protože se tu pracuje. Udělal jsem ji podobnou, jakou má moje maminka doma na Kubě,“ říká Osmany pro pořad Prominenti (vysílá TV Barrandov v pondělí večer). V kuchyni převládá masivní dub a mramor.

Video
Video se připravuje ...

Ukázka kuchyně barrandov TV

Ukazuje nám také netradiční vychytávky, které v ní vymyslel. Zajímavá je například pracovní deska, jejíž část jde vysunout a odpad při krájení tak může rovnou nahrnout do odpadkového koše.

Dřez, který koupil ve Francii, je z jediného kusu mramoru. Za povšimnutí stojí i důmyslná dvířka skříněk, která se zasouvají do sestavy, stejně jako výsuvné police s kuchyňskými roboty a náčiním. To byla podmínka, kterou si při navrhování kuchyně stanovil: Všechno musí být schované, aby tu byl pořádek…

A proč si dal Osmany právě na kuchyni tak záležet? Rád vaří i jí. A chutná mu všechno. Tedy skoro: „Co opravdu nemusím, je koprová omáčka a vaše svíčková,“ směje se.

Když Osmany odjíždí, jeho tygr pláče.
Autor: Prominenti, TV Barrandov

„Když odcházím, můj tygr pláče…“

Nebyl by to Osmany, kdyby si jako domácího mazlíčka pořídil něco obyčejného. Když zatoužil tento extravagantní umělec po kočce, musel mít pořádnou! Takže má teď doma dnes už 4,5letého tygra Badgheeru. „Když byl maličký, spával se mnou v posteli, ale teď už je dospělý, tak bydlí venku ve výběhu,“ vysvětluje u mříží, přes které mu jeho miláček právě dává pusu.

Tenhle „drobeček“ spořádá denně 10 kilo masa. Žije si nadmíru spokojeně, jenom nemá rád, když jeho páníček odjíždí z domu. „To hrozně pláče. A sousedi se smějí, že ví, kdy už se zase vracím -  vítá mě dost hlasitě,“ dodává.

Fotogalerie
8 fotografií

Zdroj: Prominenti, TV Barrandov

Jsem na nule, svěřil se Pomeje na WC nového bytu

Jsem na nule, svěřil se Pomeje na WC nového bytu

Exmanžel Ivety Bartošové Jiří Pomeje (46) se právě přestěhoval do lepšího. Kamarádi mu totiž místo garsonky sehnali nový, větší byt - opět v pražských…celý článek