Z hlediska návratnosti investic je nejvýhodnější začít izolací podlahy na půdě. Ve stropech se vždy najdou skulinky, kudy teplo uniká. V tomto ohledu se mluví o úniku až třetiny tepla. Tomu lze účinně zabránit s pomocí tzv. foukané izolace. A když foukaná izolace, tak minerální. Ta má mnohem lepší termoizolační vlastnosti než používaná celulóza a lze ji použít nejen v rodinných a bytových domech, ale také kancelářských objektech, průmyslových a zemědělských stavbách a je vhodná i pro zateplení skladových prostor. A když minerální foukaná, tak MAGMARELAX®!

Pokud jste si vědomi úniku tepla a přemýšlíte nad vhodným a rychlým řešením, bylo by velkou chybou izolovat prostor jen provizorně. Výhledově se to rozhodně nevyplatí. Soustřeďte se nejdříve na oblasti, kudy teplo uniká nejvíce. Zde vám pomůže znalost zákonitostí fyziky: teplo stoupá vzhůru. Kromě oken jsou to právě stropy a střechy, kudy odtékají peníze za vytápění domu.

izolace
Autor: IP Izolace Polná, s. r. o

Nepodceňujte výběr dodavatele

Výběr dodavatele foukané minerální izolace je stejně důležitý, jako způsob samotné realizace. Snažte se vždy vybrat toho nejkvalitnějšího. Vyžádejte si reference a seznamte se s názory těch, kteří už mají v tomto ohledu zkušenosti. Zajímat by vás měl certifikát ISO na materiál i realizační postupy, protože jen kvalifikovaný dodavatel je zárukou dobře a kvalitně odvedené práce

izolace
Autor: IP Izolace Polná, s. r. o

Odborná aplikace

Foukání minerální vaty se děje buď přímo na podlahu půdního prostoru, nebo do dutin ve stropě. V prvním případě je tedy izolace nafoukána v rovnoměrné vrstvě na podlahu půdy. Vždy se dbá na to, aby byly dokonale utěsněny všechny spáry, kterými uniká teplý vzduch (zákoutí u stěn a okolí trámů). Fouká-li se minerální vlna do prostoru mezi stropem a podlahou, je potřeba vždy po sedmi metrech zvednout jedno prkno podlahy. Nemusíte se bát nepořádku ani komplikovaného vyklízení půdy, práce se obejde bez vaší asistence. Po ukončení aplikace se dutiny uzavřou, volně nafoukaná izolace se srovná a pracovníci po sobě uklidí.

izolace
Autor: IP Izolace Polná, s. r. o

Jak zajistit foukanou minerální izolaci MAGMARELAX?

Navštivte stránky společnosti IP IZOLACE POLNÁ, která je dodavatelem foukané minerální izolace MAGMARELAX® a odešlete nezávaznou poptávku. Zanedlouho vás zkontaktuje obchodně technický poradce a sjednáte si prohlídku domu. Během návštěvy vás seznámí se všemi možnými variantami zateplení a zodpoví veškeré vaše dotazy. Na základě odborné konzultace vám poradce na místě spočítá náklady na investici a vypracuje kalkulaci. Konečná cena vás jistě nijak nezaskočí, protože foukaná minerální vlna MAGMARELAX® má ten nejlepší poměr mezi cenou a kvalitou. Ve finále se cena obvykle pohybuje v řádu desítek tisíc korun (podle velikosti a členitosti zateplované plochy) a její návratnost je do pěti let.

Možnosti financování

Pochopitelně můžete projekt financovat ze svých úspor. Společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. je však schopná ve spolupráci s bankou zjednat zateplení na úvěr, a to za výhodnějších podmínek, než jste schopni sami zajistit. Navíc lze nastavit výši splátek tak, že se rovnají úsporám za teplo. Stručně řečeno tak nezatížíte rodinný rozpočet a po splacení úvěru, tedy asi za 4,5 roku, už jen spoříte.

Více informací včetně videa a fotografií z realizací foukané minerální izolace MAGMARELAX ® naleznete na adrese www.ippolna.cz