Od nového roku stoupla snížená sazba DPH z deseti na čtrnáct procent. Od příštího roku dojde k dalšímu zdražení. Ministr financí to opisuje eufemismem – sjednocení sazeb DPH. Nejprve se zdálo, že to bude 17,5% a od ledna 2014 dosáhne DPH hranici 19%. Jenomže dnes už je jasné, že to erárnímu „Otesánkovi“ stačit nebude. Zkrátka – bude hůř a bude to dřív!

Teplo udělá v peněžence vír

Člověk nemusí být zrovna ekonom, aby si spočítal, jak se to dotkne rodinného rozpočtu třeba nárůst ceny energie. V průměrném rodinném domku jsou roční náklady na topení a ohřev teplé užitkové vody zhruba 32 tisíc korun bez DPH za předpokladu, že je dům zateplen pouze základním způsobem, čemuž odpovídá naprostá většina staveb starších deseti let. I kdyby ceny paliv zůstaly na dnešní úrovni, za tři roky protopíme nejméně o tři tisíce víc. Realita bude pravděpodobně ještě tvrdší. To už stojí za úvahu o úsporných opatřeních.

IP Izolace Polná
Autor: IP Izolace Polná

Získali jsme tajný návod, jak ušetřit tisíce

Řada příruček informuje o tom jak větrat, jak uvolnit prostor kolem topení, jak správně topit. Tak ale neušetříte zásadní peníze. Je potřeba dům zateplit nebo prostě vrazit peníze do jeho opravy.

Každého napadne, že musí vyměnit okna, nebo zatepli fasádu. Tajný návod však zní jinak. U běžného domu utíká až 30% tepla stropem a tady je vaše jedinečná šance. Nikde se o tom moc nepíše, a to z prostého důvodu. Za okna nebo fasádu platíte až 10 krát tolik, co dáte za zateplení stropu. Zájem je prodávat dražší věci, prostě víc na tom vydělat.

IP Izolace Polná
Autor: IP Izolace Polná

Odborník z Vysočiny nám nad přesným výpočtem ukázal, jaké překvapivé výsledky má zateplení stropu. Zatepluje se magmarelaxovou izolací, která je vyrobena z čediče a do dutin na půdě se fouká hadicí. Celé je to geniální v mnoha ohledech. Když se dnes rozhodnete takto chytře zateplit, tak vám provedou zdarma kontrolu domu a do 14 dní jsou u vás. Zateplení pak probíhá bez lešení, hluku, nepořádku. Prakticky za 3 hodiny je práce hotova. A ještě tuto zimu můžete ušetřit majlant.

Zaručený postup vyzkoušela celá řada významných osobností včetně známých herců a zpěváků. V severských zemích i v Americe je to běžná věc. Tam ví, co se nejvíc vyplatí. Proč bychom tedy my měli za velké peníze měnit okna a dělat fasádu? Stejné peníze lze ušetřit za pár korun investic.

IP Izolace Polná
Autor: IP Izolace Polná

Čím dřív zateplíte, tím víc ušetříte

Při dnešních cenách paliva a současné výši DPH zateplením stropu ušetříte v průměru o více než 10 tisíc korun za rok. A za tři roky zhruba 30 tisíc korun. Za čtyři roky úspora dosáhne 50 tisíc! Jenomže plyn, uhlí i palivové dřevo stále zdražují. Skutečná úspora bude tedy ještě větší. Úspory zaplatí zateplení již za čtyři roky a pak už jen šetříte!

Kolik to stojí a kde na to vzít peníze?

Záleží na tom, jak velký dům máte, zateplení může stát třeba jen 30.000 Kč, a to už je bomba, i když neberete plat jako premiér. Je tu ještě jedna možnost. Dodavatele této izolace přišel s novinkou, izolací na splátky. Jedná se o úvěr, který firma IP POLNÁ navrhla ve spolupráci s bankou a to tak, že podmínky úvěru jsou pro zákazníky bezkonkurenční. Když splatíte do roka, je to bez navýšení. Navíc je super i to, že vlastně máte zatepleno a šetříte, úvěr tedy fakticky platíte z úspor a tak vás to nezatíží. Po splacení šetříte za teplo a z úspor si můžete něco pěkného koupit.

Základem úspěchu jsou informace

Jak získat víc informací a magmarelaxovou izolaci? Nejvíce informací a služeb poskytuje zmíněná firma na svém webu. Postup je jednoduchý. Klikněte na www.ippolna.cz a pozvěte si technika co nejdřív. V lednu bývají ještě slevy, s přicházejícím jarem již ceny prací rostou, proto doporučuji, na nic nečekejte.